DIY: Syreenipuu
Löysin sattumalta viime syksynä taimimyymälän tarjouksesta syreenipensaan taimen, jossa oli yksi hyvin voimakas oksa parin heikomman lisäksi. Haaveissani oli ollut rungollinen syreeni pihaamme ja päätin kokeilla, että saisiko tuosta pensaasta kasvatettua pienen puun. Tarkempi lajike on Ainola puistosyreeni.

Syreenin istutin saunan edessä olevaan istutusaltaaseen, jossa on multaa vain reilut 50 cm. Paikkana tuo allas ei taida olla kaikkein otollisin. Koska kyseessä ei ole valmiiksi puumaiseksi kasvatettu syreeni, niin hankintahinta oli vain alle 10 euroa. Menetys ei siis ole suuri, jos syreeni ei selviäisikään.

Napsaisin jo syksyllä pois ylimääräiset oksat juuresta ja leikkasin vielä latvasta oksia jotta ne alkaisivat haaroittumaan.

Ainakin ensimmäisestä talvesta syreenipuuni selvisi. Saunarakennuksen seinään on matkaa vain noin metri, joten voi olla, että puun kasvua joutuu rajoittamaan leikkaamalla vuosittain. Kiva päästä seuraamaan, minkä muotoiseksi puu kasvaa ja erityisesti, että minkä kokoinen tästä tulee!

Kommentit