Alppiruusut kasvussa

Pihan suhteen tapanani on tähän mennessä ollut: tee, tee uudelleen ja tee vielä kertaalleen! Eli istutukset hakevat paikkojaan, sopivia istutusvälejä ja otollisinta ilmansuuntaa. Mutta niinhän se on, että kokemus karttuu kokeilujen kautta. 


Etupihan istutusryhmä on ehtinyt muuttaa muotoaan alkuperäisestä jo jonkin verran. Alunperin istutusryhmä on toteutettu keväällä 2014. Kuopuksemme oli tuolloin vuoden ikäinen ja muistan vieläkin, kuinka tuon istutusryhmän suunnittelu ja toteuttaminen oli ihanaa omaa aikaa silloisessa kotiäidin arjessa. Käytännössä toteutin maan muokkauksen ja istutukset myöhään illalla lasten mentyä nukkumaan. 

Osan atsaleoista ja sinikatajat siirsin jo ensimmäisenä syksynä takapihalle ja sen jälkeen etupihalle on eksynyt rungollinen hortensia. Tai itse asiassa yritelmä rungollisesta hortensiasta, mutta siitä joku toinen kerta lisää, nyt oli tarkoitus ihastella alppiruusujen kasvua!

Tässä kuvassa alppiruusut juuri istutettuina. Vasemmassa reunassa tuijan edessä on Helsingin Yliopisto, keskellä Mikkeli ja oikeassa reunassa Haaga. Alemmassa kuvassa tuo samainen Helsingin Yliopisto nyt 3 vuotta myöhemmin. Koko on tuplaantunut ja luulen, että olen vielä ongelmissa näiden mahtumisen kanssa! Kaikissa kolmessa alppiruusussa on kiitettävästi nuppuja, en malttaisi odottaa kukintaa!Kommentit