Block-valaisimen hengessä

Jäädytin maitopurkeissa vettä ja ladoin jäätiilistä lyhdyn etupihaamme koristamaan. Tästä tulee itselle ihan Block-valaisin mieleen. Jäälyhdystä tuli tosi kiva ja se syntyi helposti, ainut ongelma meinasi olla pakkasen puute!

Tähän jäälyhtyyn tarvitset 12 tyhjää maitotölkkiä. 
  1. Täytä huuhdellut maitotölkit vedellä, mutta jätä muutama sentti tyhjää tölkkiin. Vesi laajenee jäätyessään, ja jos tölkit on ihan täynnä, niin ne pullistelevat jäätyessään ja tiilet on vaikeampi latoa päällekäin. 
  2. Nosta vedellä täytetyt tölkit ulos ja odota pakkasta. Jäätiilien ei tarvitse jäätyä läpi asti, näistä suurin osa on itse asiassa onttoja, kun jäätymätön vesi valui pois tölkkejä aukoessa. 
  3. Poista pahvit jäätiilien ympäriltä. Itse poistin maitotölkkien pahvit repimällä, mutta jos haluaa päästä helpommalla, niin lämpimään veteen kastaminen helpottanee irrottamista.
  4. Lado Block-henkinen jäälyhty tiililadonnalla ja laita sisään kynttilä.
Lyhdystä saa värillisen värjäämällä veden ennen jäädyttämistä vesiväreillä tai vaikka elintarvikeväreillä. Yksi vaihtoehto on myös upottaa tölkkiin käpyjä/kukkia/mitä ikinä keksiikin.


Kommentit

Se on tosi hieno! Tahtoo myös.
Laura sanoi…
Kiitos! Harmi vaan, että lyhty ehti jo sulamaan... Uudet maitopurkit on odottamassa seuraavaa pakkasta, onneksi purkkeja tyhjenee lapsiperheessä hyvää tahtia!
Vitsi, tämähän olikin jännä (ja helppo) idea. Pitää käskeä miestä juomaan maitonsa. (tai ryhtyä itse juomaan kaakaota..)
Laura sanoi…
Juo nyt maitosi! :-)