Valoa pihalle

Takapihan istutusalueelle on tulossa viime syksynä alesta hankkimamme valaisimet, Cello Spintot. Samaiset valaisimet näyttivät olevan paikallisessa K-raudassa tälläkin hetkellä alessa. Valaisimissa on kaksi suunnattavaa LED-valonlähdettä, joten kasvien ollessa pieniä valot voi suunnata alaspäin ja kasvien kasvaessa voi halutessaan kääntää valoja osoittamaan ylemmäs.


Yksi valolle varattu paikka on ihan istutusalueen etureunassa ja en halua siihen tuollaista korkeaa valotolppaa, koska istutuksetkin ovat siinä kohtaa matalakasvuisempia. Sähkömies on tulossa parin päivän päästä ja etsiskelin kiireessä matalampaa valoa tuohon etureunaan. Valaisinliikkeessä myyjän kanssa saimme kuitenkin mielestäni vielä paremman idean!

Istutusalueen etureunaan asennetaan matala pistorasiapylväs. Pistorasiapylvään lisäksi hankin maapiikkivalaisimen, jossa on 5 metrin pituinen liitosjohto. Maapiikkivalaisin painetaan piikkinsä avulla maahan ja sitä voi siirrellä mielensä mukaan! Pistorasiapylväästä on myös se hyöty, että siitä saa virtaa vaikkapa jouluvaloille (tai sähkökäyttöiselle trimmerille tms.)!

Tässä yksi esimerkki maapiikkivalaisimesta, meidän valaisin ei ole juuri tämä, mutta idea on sama.


Voi, olen niin täpinöissäni tuon istutusalueen valmistumisesta, vielä kun saadaan nuo valotkin paikoilleen! Olen itse reissussa torstain ja perjantain ja sähkäri on tulossa perjantaina aamupäivällä. Haaveissani saavun kotiin myöhään perjantai-iltana ja saan nähdä hienot uudet valot tuolla takanurkassa! Toivottavasti asennus onnistuu ja haaveeni toteutuu :-)

Kommentit

Mrs. K. sanoi…
Minkä merkkinen ja minkä tehoinen on teidän maapiikki? Me ei millään meinata löytää laadukasta ja tarpeeksi valaisevaa maahan laitettavaa valaisinta. Sen on meillä määrä valaista iso iso mänty takapihallamme ja samalla tuoda valoa muutenkin sinne...! :)
Laura sanoi…
Minäpäs tarkistan tuon illalla, valo on nimittäin auton takakontissa ja auto miehellä :-) Mutta myyjä ainakin lupaili, että valotehoa piisaa maapiikin ja valonlähteen yhdistelmässä. Epäili jopa, että noi meidän pylväsvalot on "turhat" maapiikkivalon kanssa :-)
Laura sanoi…
Nyt on valaisin kokeiltu ja voin todellakin suositella tätä Mrs. K! Valaisin on Airamin puutarhakohdevalo http://www.sahkonumerot.fi/4107075

ja valonlähteenä Megamanin 16W LED-valo.
http://www.megaman.cc/products/led/led-reflector/LR1916-FL

Valoa ei ole vielä varsinaisesti asennettu, mutta kokeilin tuota maapiikkivaloa talon seinässä olevaan pistorasiaan ja toimii! Valaisee tosi hyvin takametsässä olevan koivun latvuksen ja toimii varmasti hyvin myös männyn valaisuun alhaalta päin. Voiko ihminen olla iloisempi onnistuneesta valaisinvalinnasta :-D
Mrs. K. sanoi…
Hei, hieno juttu - raportoin miehelle!! Puutarhahommia siis luvassa! :) KIITOS!