Vuoripalmu

Olen onnettoman huono viherkasvien kasvattaja, joitain kasveja unohdan kastella ja toiset taas hukutan veteen ylikastelulla. Altakasteluruukut on onneksi auttaneet asiaa ja meillä kasvaa jopa 2 vuotta vanha anopinkieli ja hyvin kasvaakin. 

Plantagenin huikeasta alesta kotiuttamaani altakasteluruukkuun istutin vuoripalmun. Se löysi paikkansa yläaulasta. Yläaulan sisustus alkaa pikkuhiljaa (joo, ollaan asuttu 2-vuotta tässä talossa) valmistua, kun olen uskaltautunut tekemään seiniin reikiä tauluille. Enää kaipaisin tilaan jalkalamppua, tai toinen vaihtoehto voisi olla huoneen nurkkaan ripustettavat "sirkusvalot".


Istutin vuoripalmun ruukkuun ja kannoin ruukun sisälle. Sisävalossa kasvin lehdet näyttivät ihan silkkisiltä ja oli pakko tarkistaa ruukusta, että ostinhan ihan elävän kasvin, enkä tekokukkaa! Ihan elävä tuon pitäisi olla :-)


Kotiin pyrin valitsemaan myrkyttömiä huonekasveja, niin ei tarvitse niin kovasti vahtia, ettei lapset tai koira vain pääse kasveihin käsiksi. Valinnassa auttaa HUS:in sivuilta löytyvä kasviluettelo. Siinä on kattava luettelo kasveista ja niiden myrkyllisyydestä/myrkyttömyydestä.

Seinälle ripustan valokuvia vuosien varrelta. Yhdet ihanimmista kuvista on otettu kesäkuun alussa läheisessä Naissaaressa. Jos etsit Jyväskylästä valokuvaajaa, niin suosittelen lämpimästi valokuvaaja Tiina Salmista!

Kommentit