Rappauksen paikkaaminen

Talomme julkisivussa on muutamia kohtia, joihin tulee panelointi rappauksen sijaan. Kahden vuoden asumisen jälkeen kyllästyimme vihdoin katselemaan paneloimattomia harkkopintaisia seiniä ja aloimme suunnitella paneloinnin toteutusta (tämä on kai sitä kuuluisaa raksaväsymystä, joka iskee, kun pääsee muuttamaan). 

Suurimmaksi ongelmakohdaksi paneloinnin toteutuksessa osoittautui ulkorappareidemme huonosti toteuttama rappauksen reuna... Rapattu pinta ja panelointi on tarkoitus saada samaan tasoon ja siitä syystä paneloinnin kohdalla harkkopinta on noin 5 cm "syvemmällä" kuin rapattu pinta. Tämän "kynnyksen" kohdalla rappauksen reuna mutkitteli ja siinä oli joissain kohdissa isoja lovia. 

Mies sai reunaa suoristettua melko hyvin lohkomalla varovasti rappauksesta yli meneviä purseita, mutta ongelmaksi jäi lovien paikkaaminen. Rautakaupasta löysin kuitenkin ihmeaineen ja olen tästä löydöstäni niin iloinen!!

Ihmeaine on Cascon MultiFill pintatasoite. Tasoitteen pitäisi kestää myös ulkokäyttöä ja sillä voi täyttää 2 cm syvät kuopat. Hyllyssä oli myös saman valmistajan OneFill tasoitetta, jolla olisi voinut täyttää 5 cm syvyyteen saakka, mutta meille riitti tuo 2 cm.

Suojasin puupinnan paperilla ja töpötin tasoitetta muovisella drinkkitikulla koloon. Ei ehkä ihan standardien mukaiset työvälineet ja -tavat, mutta lopputulos on mielestäni erittäin hyvä! Pinta jäi sopivasti röpelöiseksi ja se sekoittuu tuonne rappaukseen oikein hyvin. Valkoinen tasoite toimii valkoisen ulkorappauksen kanssa todella hyvin yhteen!

Tästä lähdettiin liikkeelle:

Pahin kolo

Sama kolo kauempaa ja tuossa alempana näkyy toinen häiritsevä kohta

Ja tähän päädyttiin:


Löydätkö paikatun kohdan? Ei löydy ihan helposti, eihän?


Ulkorappauksen lopputulokseen emme ole tyytyväisiä. Jos olet palkkaamassa rappareita Keski-Suomessa, ota yhteyttä, niin kerron ketä emme ainakaan voi suositella...

Postaus ei sisällä mainoslinkkejä ja MultiFill on ostettu täysin omilla varoilla (tuubi maksoi noin 10 €).

Kommentit

Hienosti paikattu!
Laura sanoi…
Kiitti, itekin olin/oon ihan fiiliksissä miten hyvin onnistu :-)