Rodopenkin kuulumiset

Kun nyt pääsin vauhtiin näiden kasvien kasvukuvien kanssa, niin laitan vertailukuvan etupihan istutusalueestakin. Alkuperäinen istutussuunnitelma löytyy täältä.

Nämä kuvat on otettu noin kuukauden välillä. Pesäkuusiraasu alkoi ruskistua pian istutuksen jälkeen toukokuun helteissä. Nyt se onkin suojattu varjostusverkolla ja ruskistuminen on pysähtynyt.


Alppiruusut ovat kasvaneet aivan valtavasti, ainakin siihen nähden, että kuvittelin niiden olevan hidaskasvuisia.  Istutin kolmea eri alppiruusulajiketta: Helsingin Yliopiston, Mikkelin ja Haagan (kuvassa vasemmalta oikealle). Atsaleoja istutin kahta lajiketta: Ruususen unta sekä Kevätatsaleaa. 

Alppiruusut ja atsaleat ovat jo kaikki kukkineet ja totesin, että joudun siirtämään Kevätatsaleat kokonaan toiseen paikkaan, sillä vaikka kuvittelin kukkien värin sopivan yhteen, niin ei se oikein sovi, koska Ruususen unessa kukat taittavat pinkkiin ja Kevätatsaleassa koralliin. Onneksi meillä riittää vielä hyvinkin tilaa, mihin kasveja voi siirrellä :-)


Kommentit

Anna-Maria K sanoi…
Alppiruusu! Kiitos muistutuksesta :D Täytyy perehtyä siihen enemmän, josko sopisi meidän pihalle. On meinaan kovat suunittelut käynnissä :D
Laura sanoi…
Ole hyvä :-). Alppiruusut on kyllä tosi kauniita!

Dendrologian seuran rhodokerhon sivuilta löytyy hyvin tietoa alppiruusuista
http://www.dendrologianseura.fi/rhodokerho/