Nurmikon kaveri

Viime kesä leikkasimme noin 400 neliön nurmemme Fiskarsin StaySharp -kelaleikkurilla. Ei muuten leikata enää! Nykyään pihassamme laiduntaa Husqvarnan Automower 320, tuttavallisemmin "Late". 

Fiskars StaySharp
vs.
Husqvarna Automower 320

Meillä oli alkujaankin suunnitelmissa robottileikkurin hankinta, ja hankinta päätettiin toteuttaa nyt, kun muistelimme nurmikon kasvuvauhtia viime kesänä: sitä sai olla leikkaamassa joka toinen päivä ja vaikka homma olikin ihan mukavaa, niin rajansa kaikella! 

Voin kuitenkin lämpimästi suositella tuollaista StaySharp-kelaleikkuria, ainakin jos nurmea on vain ihan vähän tai se ei ole nopea kasvamaan :-). StaySharp on kevyt työntää, kunhan leikattava nurmikko ei ole ihan ylipitkää. Hyvänä puolena myös se, että nurmea voi mennä hyvillä mielin leikkaamaan mihin vuorokauden aikaan tahansa naapureita häiritsemättä, koska leikkuri ei pidä mainittavaa ääntä. Plussana myös terän säätö, sen voi säätää 2,5 sentistä aina 10 senttiin saakka. Oikeastaan en keksi StaySharpista kuin hyviä puolia edellä mainittujen lisäksi: vähän liikkuvia osia (=voi huoltaa/korjata itse), polttoaine ei ole ikinä lopussa, nurmikko tykkää ja kunto kasvaa :-)

Jos nurmikon leikkaaminen kerran viikossa riittäisi, niin sitten olisimme varmastikin jatkaneet StaySharpin kanssa. Ihan käyttämättä se ei edelleenkään jää, ainakin talon ja tien välissä oleva kaupungin nurmialue tulee jatkossakin leikattua sillä. Siis tämä tietysti sillä edellytyksellä, että kaupungin kylvämä nurmi tuosta joskus alkaa vihertää...

Kunhan Late pääsee toden teolla töihin käsiksi, niin kirjoittelen kokemuksia tarkemmin!

Kommentit