Lehtikuusta terassille

Ajelimme viime lauantaina Hirvensalmelle siperian lehtikuusikaupoille, ajatuksenamme on päällystää saunan edustan terassi lehtikuusella. Myös lähempää olisi voinut lehtikuusta löytyä, mutta ainakin viime syksyllä valikoimat olivat täällä niin suppeat, että lähdimme katsastamaan laajempaa valikoimaa. Kyllä sitä valikoimaa sitten löytyikin, vaikka usko meinasi loppua kuoppaista pientä hiekkatietä ajellessa! Monenpaksuista ja levyistä lankkua, lautaa ja hirttä vaikka kuinka paljon. Näimme myös millaiseksi lehtikuusi parhaimmillaan harmaantuu, aiemmin olimme nähneet vain kuvia. 

Harmaantuakseen lehtikuusi tarvitsee aurinkoa ja sadetta. Tarvittaessa harmaantumista voi nopeuttaa rautavihtrillikäsittelyllä, siitä on kerrottu esimerkiksi täällä. Terassilankut näyttävät mielestäni tosi kivoilta ihan tälläisenään, toisaalta saisivat pysyä vaaleina, mutta se ei taida onnistua. Todennäköisesti mekin turvaudumme rautavihtrillikäsittelyyn, pienen palan käsiteltyäkin lankkua saimme malliksi.


Terassin rakennamme kolmesta irrallisesta palasta, jotka saa tarvittaessa nostettua pois paikoiltaan. Suurin etu mielestäni tälläisessä irrallisessa rakenteessa on se, että voimme ruuvata lankut aluslautoihin alapuolelta ja yläpintaan ei tule yhtään ruuvinpäätä näkyviin. Suunnitelmat ja mallailut ovat valmiina, tulevana viikonloppuna rakentelu toivottavasti etenee kovasti!
Kommentit

Mrs Oja sanoi…
Hei! Meillä on myös lehtikuusiterasseja ehkä noin 70 neliötä ympäri talon. Kovasti aion pitää terassit puunvärisinä, jotta mätsäisivät ikkunanpuitteisiin - en siis haluaisi niiden harmaantuvan. Loppukesän asennuksen jälkeen olemme jo öljynneet lankut kahdesti, tosi kätevää isolla öljypöntöllä ja sinne kastettavalla maalitelalla. Ainakin VIELÄ kaikki terassit ovat alkuperäisessä asussaan, mutta saa sitten tosiaan nähdä kuinka kauan!
Laura sanoi…
Kiitos kommentista! Kävinkin heti tutustumassa teidän terasseihin, ihana laituri :-) Ehkäpä mekin testataan tuota öljyämistä alkuun!
Anonyymi sanoi…
Paljonko oli juoksumetri hinta?
Laura sanoi…
Lehtikuusi.info:n sivuilta löytyy myös heidän hinnastonsa (http://www.lehtikuusi.info/tuoteluettelo.php). Ostimme niin pienen määrän, että ihan tuolla hinnaston hinnalla mentiin, isommista määristä toki kannattaa tinkiä :-)