Saunalla

Tässä muutama kuva  ja tarinaa saunalta. 

Sauna tilattiin paikalliselta Sun Saunalta, palvelu pelasi oikein hyvin! Kiukaana on Tulikiven Naava. Saunarakennuksen kaikki laatat on Laattapisteen Il Micronia ja tähän laattavalintaan olemme erityisen tyytyväisiä. Märkätilojen lattiassa on karheapintaisempi laatta ja se on ollut todella hyvä valinta, se ei ole märkänäkään liukas.

Seinässä Il Micron sileänä. Kuvassa näkyy myös saippuahylly, joka on ollut meille tosi hyvä ratkaisu: kaikki pullot saa hyllylle, eikä tarvita erillisiä syvennyksiä tms. (Kuvaa varten hylly on siistitty, normaalisti siinä on aika monta putelia enemmän.) 


Saunan ja kylppärin välissä oleva seinä on n. 160 cm korkeudelta saakka lasia. Olemme olleet tähänkin ratkaisuun erittäin tyytyväisiä: saunasta ei ole suoraa näköyhteyttä suihkuille ja suihkuttelija saa olla rauhassa. Myös siivouksen kannalta tuo on hyvä, lasiin ei juurikaan tule vesiroiskeita, eli siihen ei jää saippua- tai kalkkijäämiä. Lasit ovat savunharmaat.


Saunassa seinissä ja katossa paneelina on magnolia ja lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Magnoliapaneelin leveyden piti olla 14 cm, mutta se tulikin jostain syystä leveämpänä ja taitaa olla n. 17 cm, ei haittaa yhtään :-) Laudelautojen leveys on 12 cm. 


Saunan ja kylpyhuoneen toinen seinä on käytännössä kokonaan ikkunaa. Ikkunat ovat sen verran korkealla, että suihkuihin ei näe ulkoa. 


Kommentit

Hyvä huomio suihkun ja saunan välisestä lasista: "yksityisyyttä" ja siivoamistakin kannattaa estetiikan ohella pohtia. Itse helposti päätyisin suurempaan lasiin ensi ajattelulla. Mukavaa, että tällaisen käytännön kokemuksen jaot. Kokemusten jakaminen on mielestäni blogien parasta antia.
Mervi sanoi…
Ihana sauna ja kylppäri. Pidän tuosta saippuahyllystä kovasti.
Laura sanoi…
Kiitos kommenteista!

Johanna, meillä mies olisi halunnut koko väliseinän lasia, mutta sain taivuteltua hänet ja nyt ollaan oikein tyytyväisiä tähän ratkaisuun molemmat.

Mervi, kiitos! Idea saippuahyllyyn tuli Laattapisteen myyjältä ja oli kyllä loistoidea!
Christa sanoi…
Kauniin harmoninen kylpyhuone!

Meilläkään ei ole alas asti nuo saunan lasiseinät samasta syystä.
Laura sanoi…
Kiitos Christa!