Peilin kiinnitys

Saimme vihdoin kiinnitettyä yläkerran kylppäriin peilin, tästä iso kiitos omalle isälle! Vielä pitäisi lisätä LED-valonauha kiertämään peiliä peilin taakse, mutta se on jo sitten oma projekti.

Peiliprojekti aloitettiin mittaamalla seinä ja tilaamalla sopivan kokoinen peili. Peili tilattiin koossa 80 cm * 212 cm paikallisesta Jyväskylän lasihuollosta. Pakko kehua tuota liikettä, erittäin nopeaa, mukavaa ja asiantuntevaa palvelua.

Peililiikkeestä saimme myös vinkin, että LED-nauha kannattaa kiinnittää melko lähelle peilin reunaa, jos valonauha on kovin syvällä peilin takana, on sen antama valo hyvin kiilamainen ja sitä emme tässä halunneet.

Peilin kiinnittämistä varten hankittiin vesivaneria 2 cm pienemmässä koossa eli 78 cm * 210 cm. Ensimmäisenä seinään kiinnitettiin vesivaneri sovitepalojen avulla. Sovitepalat irrottavat peilin seinästä, jossa peilin taakse jäävä LED-nauha antaa paremmin valoa.

Tämän jälkeen vesivanerin alareunaan kiinnitettiin U-lista, johon peili tultaisiin "upottamaan". U-lista oli saman levyinen kuin peili (212 cm). U-lista kiinnitettiin siten, että se meni 1 cm:n vesivanerin yli sivuista ja alareunasta.

Samanlainen U-lista kiinnitettiin myös vesivanerin yläreunaan, mutta nyt löysästi, niin, että U-listaa pystyi liu'uttamaan vaikka ruuvit olivat kiinni. U-lista kiinnitettiin siten, että sen pystyi liu'uttamaan noin 2 cm yli vesivanerin reunan. 

Sitten peili nostettiin paikoilleen alalistan varaan ja ylälista liu'utettiin alas tukemaan peilin yläreunaa.

Kuva alhaalta päin, U-lista kiinnitettynä ja vesivanerin takana oleva sovitepala

Alalistan mallausta maalarinteipillä
Alalista menee vesivanerin yli sekä alhaalta että sivulta 1 cm

Alalista kiinnitettynä ruuveilla
Valmis!Kommentit

Juha sanoi…
Moikka..

Olen kanssa miettinyt peilin tauksen valaisua LED-nauhalla. Mihin te saatte muuntajan piiloon? :)

-Juha
Laura sanoi…
Meillä on muuntajan paikka katossa alaslaskussa, se on huomioitu jo rakennusvaiheessa. Muuten olisikin aika hankala piilottaa, kun meillä LED-nauhan pituudeksi tulee lähes 6 metriä, ja ymmärtääkseni tarvitsee jo suht isokokoisen muuntajan.
Mariia sanoi…
Ollaan pohdittu millä lailla peili kannattaa seinään kiinnittää, kun haaveena meilläkin on samankaltainen peili ledinauha taustalla. Kiitokset siis tästä!
Laura sanoi…
Kiva, että tästä oli hyötyä!
Indoor-s sanoi…
Hei, saanko tiedustella peilin hintaa? Meille tulossa vastaavan kokoinenpeili sekä toinen peili joka on huomattavasti pienempi ja hinta arvio näille oli ilman valoja ja asennusta 750€, mikä kuulosti tyyriiltä..
SS
Laura sanoi…
Hei Linnea, tämä meidän peili oli huomattavasti halvempi. Ihan tarkkaan en muista hintaa mutta noin 150€ on suht lähellä oikeaa hintaluokkaa. Hintaan kuului peili (reunat hiottuina) ja listat peilin kiinnitykseen, ei kuljetusta tai kiinnitystä. Kuljetus olisi tuplannut hinnan. Noudimme peilin itse peräkärryllä ja kuljetus onnistui hyvin!

Onkohan teidän saamassanne tarjouksessa mukana kuljetus? Myös peilin paksuus vaikuttaa hintaan tai se jos peilin takana on liima, joka estää peilinsirujen leviämisen jos peili menisi rikki. Meillä peili on muistaakseni 5 mm paksua (eli ohuempaa) ja siinä ei ole mitään erityiskäsittelyitä tai taustalla liimaa tms.