Aitapensaat

Kuten Pihasuunnitelman päivitys -postauksesta saattoi huomata, tulee meille kolmea eri pensasta aitapensaiksi. Pohjoispuolelle ainoan rajanaapurimme kanssa sovimme, että aitapensaaksi tulee koristearoniaa. Tässä valintaan vaikutti myös meidän naapurista seuraava naapuri, koska meidän naapurimme halusi molemmille puolille taloa samaa pensasaitaa, joten valinnan oli natsattava myös heistä seuraavalle naapurille.

Takapihan ja metsän raja-aidaksi tulee sinikuusamaa ja etelärajalle isotuomipihlajaa.

Taimistoviljelijöiden julkaisusta löytyi hyvä ohje pensasaitojen leikkaamiseen: jos haluaa, että myös alimmat oksat pysyvät vihreinä, on pensaat leikattava A:n muotoon, silloin myös alimmat oksat saavat valoa ja niihin kasvaa lehdet.


Kommentit

Kirsi sanoi…
Kysyisin miksi koristearonia? Olen katsellut noita aronioita "silläsilmällä" ja koristearonia näyttää olevan aika paljon harvempi kuin esim. marja-aronia. En kyllä ole mitään tieteellistä tutkimusta asiasta tehnyt,enkä tiedä kasvuolosuhde vaatimuksia:) mutta vain siis tälläisenä vink vik, asiana:)
Laura sanoi…
Kiitos vinkistä! Itse olen ollut siinä uskossa, että koristearoniassa on vähän pienemmät marjat, jotka eivät ehkä painaisi oksia alas syyssateilla ihan niin paljon. Totuus taitaa olla, että useimmat myytävät aroniataimetkin ovat noiden risteymiä.