Pohjaratkaisun käyttökokemukset

Olemme nyt asuneet ihanaa kotiamme puolisen vuotta. Tässä ajassa ainakin suurimmat käytännölliset ja mahdollisesti epäkäytännölliset asiat on jo tullut huomattua. Tässä muiden rakentamista vielä suunnittelevien iloksi ja avuksi omia huomioitani. Ja toki nämä ratkaisut toimivat meidän perheessä, eivät sovi jokaiselle.

  • Erillinen arkieteinen on ollut arjessa erittäin käytännöllinen. Arkieteisessä sijaitsee kurasyöppö ja sen päällä Oskarin oksa, johon saa helposti ripustettua kosteat ulkovaatteet kuivumaan. Erityisen tyytyväinen olen ollut siihen, että kodinhoitohuoneen kautta meillä ei juurikaan kuljeta ulos. Kodinhoitohuone säilyy näin "puhtaan pyykin" paikkana, kun taas arkieteisessä saa olla hiekkaa lattialla.
  • Keittiön takana sijaitseva kodinhoitohuone, tai ehkäpä meillä voisi käyttää nimeä apukeittiö, on myös ollut loistava! Kodinhoitohuoneessa meillä sijaitsee pakastin ja mikro ja niiden käyttäminen onnistuu sujuvasti, vaikka eivät siis ihan keittiössä olekaan. Kodinhoitohuoneessa on myös monta metriä pöytätilaa, jota käytetään ompeluun, silittämiseen, pyykinlajitteluun, roskien lajitteluun, juhlatarjoilujen apupöydäksi jne. Ja tietty kaikenlaisen epämääräisen roinan kerryttämiseen. Erillinen kodinhoitohuone on siitäkin syystä ihana, että kun sen kautta ei kuljeta mihinkään, niin sotkut saa piiloon oven sulkemalla.
  • Erittäin tyytyväisiä olemme myös siihen, että makuuhuoneet sijaitsevat omassa rauhassaan ylimmässä kerroksessa. Päivän toiminnot on keskitetty kahteen alimpaan kerrokseen ja yläkerta on rauhoittumistilaa. Alakerrassa saa myös rauhassa jatkaa jutustelua, vaikka perheen pienin menisi jo nukkumaan. 
  • Erillinen saunarakennus on edelleen ollut hyvä ratkaisu meille, talven pakkasista huolimatta. Saunarakennuksen pukuhuone toimii myös hyvin vierasmajoitukseen, kun vieraat saavat omaa rauhaa, eikä heidän ole pakko nousta aamulla pikkulapsiperheen aikataulussa :-)
  • Se, mitä meiltä jäi jälkikäteen ajatellen puuttumaan, on erillinen kulkuovi autotalliin. Tällä hetkellä meillä pääsee autotalliin vain leveän nosto-oven kautta, samaa kautta siis, mistä autokin ajetaan talliin. Etenkin pakkasilla suuren oven avaaminen ruuvarin hakemista varten tms. tuntuu energiantuhlaukselta. Tämä nyt on onneksi tosi pieni ongelma.
  • Kokonaisuudessaan olemme talomme huonejärjestykseen ja tilaratkaisuihin erittäin tyytyväisiä! Kiitos Tony!
Pohjapiirustuksemme löytyy talomme suunnitelleen arkkitehdin kotisivuilta täältä.

Kommentit

H. sanoi…
Hei!

Blogissani on teille haaste :)!
MIIA METSO BLOG sanoi…
Mukava kuulla tyytyväisiä kokemuksia uudesta kodista :) Itselläkin mielessä ollut, että mitenköhän suunnittelemamme pohja toimii käytännössä, mutta ainakaan vielä ei ole keksitty selviä sudenkuoppia. Tuollainen erillinen arkieteinen kuulostaa kyllä kätevältä :)