Zebrano

En ole kovin innostunut sälekaihtimista, onneksi löysimme olohuoneeseen ja aulaan Zebrano-rullakaihtimet, jotka tavallaan yhdistävät rulla- ja sälekaihtimet. 

Zebranoissa vuorottelee läpinäkyvä ja läpinäkymätön kangas ja "raidat" tasaamalla verhosta saa joko puolipeittävän tai kokonaan peittävän. Keski-suomessa Zebranoja myy ainakin Metsokaihdin. Muillakin valmistajilla on vastaavia verhoja, mutta pidimme näistä, kun näissä oli leveimmät raidat, mitä löysimme. 

Auki

Kiinni
Hinnaltaan Zebranot ovat huomattavasti perusrullakaihtimia arvokkaammat, sen takia harkitsimmekin hankintaa tarkkaan ja muihin ikkunoihin hankittiin perusrullakaihtimet.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Upeat! Saako kysyä, kuinka arvoikkaita ovat...
Laura sanoi…
En enää ihan tarkkaa hintaa muista, mutta karkea heitto on, että 3 kertaa "tavallisen" rullakaihtimen hinta. Silläpä niitä onkin vain parissa ikkunassa :-) mutta erittäin tyytyväisiä ollaan oltu näihin!
Lumi sanoi…
Kiitos lihapulla vinkistä :) Toimii!

Me katsottiin kanssa vastaavia verhosysteemejä. Ei tilattu kuiteskaan, ehkä suurin syy oli hinta :( Kokeillaan nyt ns. hotelliverhoilla eli laitetaan kevyemmät verhot + jotkut pimentävät.
Laura sanoi…
Kiva että lihapullat maistuu :-)

Meilläkin nämä on tarkkaan harkitusti vain kahdessa ikkunassa, juuri hinnan takia. Ajattelin kuitenkin, että kestävät toivottavasti käytössä piiiiitkään (10-20v) ja kustannus jaettuna tuolle ajalla ei ole enää paha.
Är sanoi…
Tosi kivat!

En itsekään pidä tavallisistsa kaihtimista ja olin ajatellut hankkia meille valkoiset pimennysrullaverhot. Pitääkin harkita uudestaan.

Kiitos vinkistä :)
Är sanoi…
Sitä piti kysyy vielä, että miten hyvin nuo kaihtimet pitävät valoa eli voiko verrata pimennnysverhoihin?
Laura sanoi…
Tosi vaikea vastata, koska meillä niissä tiloissa, missä on Zebranot, on muita ikkunoita, joissa ei ole verhoja, joten valoa tulee aina jostain. Ehkä fiilis kuitenkin on, että ei voi verrata pimennysverhoihin, en kyllä tiedä, vaikka joku valmistaja tekisi tämän tyyppisiä pimentävästä kankaasta.