Kokemuksia kattoliesituulettimesta

Olen saanut useita kyselyitä kattoliesituulettimestamme.

Kattoliesituuletinmalleja ei ollut kovinkaan montaa markkinoilla, ja niistä harvoistakin oli tosi vähän käyttökokemuksia. Koitimme vertailla tuulettimia teknisten tietojen ja hinnan perusteella, vertailua täällä. Päädyimme tilaamaan Siriuksen SLT 952 -mallin ulkoisella moottorilla. Tuuletin ja moottori maksoivat yhteensä noin 2200 €.

Asennus sujui hyvin, vaikka asentajamme eivät olleet kattoliesituuletinta aiemmin asentaneet. Keittiön osalle piti tehdä alaslaskua 40 cm (muualla 10 cm), jotta liesituulettimen runko mahduttiin upottamaan alaslaskuun. 

Selvitystyöstä huolimatta moottori ei ollut ihan sitä mitä oletimme. Tarkoituksenamme oli nimittäin asentaa moottori katolle (vrt. huippuimuri), mutta tämä moottori olikin tarkoitettu vain sisätiloihin. Moottori saatiin onneksi upotettua myös alaslaskuun. Jos tilaisin samaisen tuulettimen uudestaan, tilaisin sen todennäköisesti kiinteällä moottorilla.

Liesituuletin on ollut nyt muutaman kuukauden käytössä ja mielestämme se on toiminut oikein hyvin. Tehoalueista yleisimmin meillä on käytössä 2, jolloin tuuletin pitää jonkin verran ääntä, mutta mielestäni ei vielä häiritsevästi.

Tuuletin on mielestäni ulkonäöllisesti juuri sitä mitä toivoimmekin ja työn jälki tuulettimessa oli mielestäni hyvää ja viimeisteltyä. 


Luukut aukeavat putsausta varten

Liesituulettimen "luukut" aukeavat, jolloin rasvasuodattimet saa pesuun. Vielä ei olla ehditty suurempia pesuja tehdä, joten sen kätevyydestä en vielä uskalla tarkemmin sanoa.

Tämän kokemuksen perusteella valitsisin kattoliesituulettimen uudelleenkin ja hyvin todennäköisesti valitsisin saman merkin ja mallin.

Kommentit

Mervi sanoi…
Blogissa on ollu hiljaista ja olenkin miettinyt, mitä teille kuuluu. Mukava olisi nähdä lisää kuvia valmiista talostanne:)
Laura sanoi…
Hyvää kuuluu :-) mutta kiirettä pitää!
Är sanoi…
Moi,

Osaatko sanoa kuinka korkealle tuon tuulettimen voi asentaa niin että se toimii ok?
Laura sanoi…
Meillä lieden pinnasta kattoon on matkaa 155cm ja ainakin tuossa huonekorkeudessa höyryt ohjautuvat vielä hyvin tuulettimeen. Manuaalista en löytänyt valmistajan ohjeistamaa maksimihuonekorkeutta.
Anonyymi sanoi…
Osaatko sanoa onko teidän liesituulettimesta lähtevän ja katolle menevän iv-putken halkasija 160 vaiko 125?
Kiitos jo etukäteen!
Nimimerkki Haluan kattolieskarin :)
Laura sanoi…
Jos tulkitsen LVI-kuvia oikein, niin putken halkaisija on 160 mm.

Siinä liesituulettimessa itsessään oli joko suoraan ylöspäin lähtevä pyöreä liitos, tai sivulle lähtevä suorakulmion muotoinen liitos. Jos käyttäisi tuota sivulle lähtevää liitosta, niin alaslaskun ei tarvitsisi olla niin suuri. Ilmeisesti jos käyttää sitä suorakulmion muotoista liitosta, niin imuteho vähenee huomattavasti, tai näin muistelen vuosi sitten jutelleeni asentajan kanssa.