Puuhaa illoiksi

Meillä on ollut hakusessa ruokapöydän tuolit. Olen kiertänyt paikalliset kirpparit moneen kertaan ja eilen vihdoin löysin eräältä kirpparilta potentiaaliset tuolit. Yön yli mietin tuoleja ja tänään kävimme ostamassa ne. Hankinnasta köyhdyin 10€ / tuoli. Tuoleja olisin ottanut mielellään useammankin, mutta vain neljä oli tarjolla.

Istuinosan kangas ja alla oleva pehmuste on niin huonossa kunnossa, että ne menee vaihtoon. Maali/lakkapinta on paikoitellen tosi kulunut, mutta saavan nyt ainakin alkuun jäädä tuollaisiksi. Tänään jo irrottelin vanhat kankaat ja jos huomenna ehtisi kangaskauppaan katselemaan jotain harmaata villakangasta... ei lopu iltapuhteet ihan äkkiä kesken, kun hommaa tälläisiä(kin) projekteja :-)

Tuolien alla on tarra "Export Asko" ja toinen tarra jossa numero "42". Jos joku osaa kertoa tuoleista jotain lisää, niin kuulen mielelläni! Itse en uskalla veikata edes valmistusvuosikymmentä.Edit: haku tuotti tulosta ja löysin Huuto.netistä vastaavan tuolin, josta myyjä kertoi näin: 


Asko, Elite 2031- tuoli
Valmistettu 1958-1961 välisenä aikana.
Istuin ja selkänoja on muotoonpuristettua vaneria. Selkänoja on  tiikkivaneroitu. Runko on mustaksi maalattua koivua.

Kommentit

Saila sanoi…
Mulla on melkeen samanmoinen tuossa työtuolina! Pitääpä tutkia tarkoin, mitä siellä lukee pohjassa! :)
Laura sanoi…
Vanhojen kalusteiden historia on aina mielenkiintoista! Olin iloinen, kun löysin näistä tuoleista noin paljon tietoa.

Ajattelin, että leikkaan pienen palan alkuperäistä (?) kangaspäällystettä ja jätän sen uuden päällisen alle kertomaan tuolien historiasta :-)
Anonyymi sanoi…
Hei, voisitko postata tänne juttua siitä teidän kattoliesituulettimesta? Jonkin aikaa olen jo odottanut juttua, mutta teillä vissiin kiirettä on piisannut taloon asettumisen kanssa..Ja ehkä nyt olisi sitten jo jotain `tuloksia` käytön suhteen!
Johanna sanoi…
Hei

Googletin lapsuudenkodista löytämääni tuolia ja minulla on tosiaan samanlainen. Ikähaarukka lienee juuri tuohon samaan ellei sitten ole meille hankittu vasta uuteen taloon ja se ilusi ollut -63. Työpöydän tuolina toiminut eli meillä vain yksi.

Kiitos kun olet tallentanut tällaista tietoa :)

Johanna
Laura sanoi…
Kiva, että postauksesta oli hyötyä! Meillä nuo tuolit eivät ole tällä hetkellä käytössä, koska liitokset kaipasivat perusteellisempaa kunnostusta.
Anonyymi sanoi…
Moi!

Oliko tuolien kangas "raidallista", vakosametin tapaista? Minulla on tällä hetkellä entisöintityönä tällaiset tuolit, asiakas osasi kertoa askon tuoleiksi ja sillä löysinkin sitten blogiisi. Mistään muualta en ole tietoa löytänyt. Kiinnostaisi tietää, ovatko tuolit jo niin harvinaisia, ettei missään ole myynnissä, vai eivätkö vain ole edes sen vertaa tunnettuja. Kiitos tiedoista! :)
Laura sanoi…
Näissä kangas oli sellaista mitä ehkä on nykyään työtuoleissa...sellaista punosmaista tavallaan. Mutta ei välttämättä ollut alkuperäinen kangas. Tuolit kaipaisivat perusteellista kunnostusta, koska liitokset pettävät. Tuolit on tosiaan meillä käyttämättömänä ja jos joku niistä kiinnostuu, niin olen valmis luopumaan :-)
Anonyymi sanoi…
Mulla on kaksi tuollaista tuolia ja päällinen juuri sellaista vakosametin tyylistä, oranssia. Minun tuolit ovat ihan käytössä, uutta kangasta tosin odottavat.