TH Minimal White

Meillä on reilut 100 neliötä laatoitettu TH Minimal White-laatalla (30*60cm). Laatassa on niin paljon laatuvirheitä, että en voi kovinkaan lämpimästi suositella kyseistä laattaa. Jo aiemmin kirjoittelinkin siitä, kuinka laatoissa on huomattavaa värieroa. Lattiaa puhtaaksi pestessäni huomasin myös kahdessa laatassa virheen lasituksessa. Toinen virhe on pieni, se näkyy vain kun valo tulee tietystä suunnasta, mutta toinen virhe on "törkeä", jos niin voi sanoa.

Värivirheelliset laatat on onneksi sellaisessa kohdassa, että jäävät suurimmaksi osaksi kalusteiden tai maton alle. Nuo lasitusvirheet kuitenkin ovat sellaisissa kohdissa, että eivät jää maton tms. alle.

Värivirhe

"Naarmut" lasituksessa

Törkeä virhe lasituksessa

Reklamoin virheistä ja erityisesti pyysin toimenpiteitä, jotta jatkossa tämän sarjan laatoissa ei olisi vastaavia virheitä. Ensimmäinen saamani vastaus oli selostus siitä, kuinka monta prosenttia laatoista saa olla viallisia standardin mukaan. No, toki se riittää, että standardi täytetään, mutta tämä laatta ei todellakaan ole täyttänyt sitä mielikuvaa, joka minulla on yrityksestä, josta laatat on ostettu. Ja oletin myös kyseisen yrityksen tarjoavan laadukkaita laattoja, ei standardin juuri ja juuri täyttäviä laattoja. Muihin laattoihin, joita olemme samaisesta yrityksestä ostaneet, olemme olleet tyytyväisiä ja niissä emme ole todenneet minkäänlaisia virheitä, senpä vuoksi olenkin kokenut tämän laatan laadun poikkeavan heikoksi.

Nähtäväksi jää, jaksammeko vaihtaa virheelliset laatat, voin sanoa, että rakennuspöly sisätiloissa uutukaisessa kodissa ei houkuta.

Kommentit

Tällaiset tapaukset on kyllä niin ikäviä. Itse huomasin remontissa, että eihän asentajat ja työmiehet katsasta mitä lätkäsevät kiinni - siinä vaiheessahan olisi vielä kohtuullisen vaivatonta jättää virheellinen laatta laittamatta. Voi harmistuksen harmistus!
Katjuska sanoi…
Onpa harmi! Tosiaankin laatoittajan ammattitaitoon pitäisi pystyä luottamaan sen verran, että hän katsoo laattojen olevan virheettömiä ennen niiden kiinnittämistä.

Onneksi meillä laatoittaja oli tarkka ja jätti vialliset laatat asentamatta. Ja jopa saumausvaiheessa irrotti ja korvasi yhden kylpyhuoneen lattialaatan toisella, kun huomasi että se oli viallinen.
Anonyymi sanoi…
Olemme myös omaa taloa rakentaneet ja päädyimme samaan laattavalintaan eli TH Minimal white. Laatoitettuja neliöitä tuli meilläkin useampia mm. eteisen käytävä. Huomasimme saman sävyongelman kuin teilläkin näyttää olleen. Teimme itse laatoituksen ja siten se helpotti meidän tapauksessa ongelmaa, koska pystyimme heti nappaamaan huonot laatat pois. Nyt kun laatoitukset on tehty, huomasimme laattojen sekaan muutaman hieman eri sävyiden laatan jääneen, mutta näissä ei toki noin suuria sävyeroja ollut. Huhtikuun alun iltahärärissä ei kaikkia huonoja havainnut. Laattoja saapui kahdessakin erässä laattapakkauksien ongelmien vuoksi, mutta onneksi vältyimme tosiaan suurilta sävyeroilta. Pitää kuitenkin laittaa myyjällemme viestiä, että meilläkin löytyi pieniä ongelmia laattojen suhteen, jotta tekevät asialle jotain ja muut välttyisivät vastaavalta ongelmalta.
Laura sanoi…
Kiitos kommenteista!

Tuo laattojen värivirhe oli kyllä hankala asentajallekin, kun sen huomasi oikeastaan vasta saumauksen jälkeen. Se on myös sellainen, että luonnonvalossa näkyy selkeämmin kuin keinovalossa.

Tuo pahempi lasitusvirhe olisi kyllä ehkä pitänyt laatoittaessa huomata.

Anonyymi: laita ihmeessä myyjälle viestiä, jos teilläkin on ollut ongelmia tämän laatan kanssa. Toivottavasti tekevät jotain toimenpiteitä, tai ainakin mainitsevat ostajille, että tämän laatan kohdalla värieroja on, joten pitää lajitella asentaessa tarkkaan!
Kirsi sanoi…
Tilasin juuri TH minimal Dark Gray laattaa koossa 30x60 ja 10x10.(eteinen ja khh) Mainitsin myyjälle,että olen kuullut (Ja nähnyt) vikoja laatoissa. Pitää nyt yrittää sitten katsoa laatat tosi tarkasti läpi.Voisin kuvitella,että tummassa voi olla vielä enemmän sävy vaihtoehtoja;)
Hanna sanoi…
Onpa hyvä tietää, meillä valinnat vielä edessä. Harmi tietysti teidän puolesta, mutta kesän valo on armottomin, syksyn ja talven pimeydessä ei ehkä eroja enää huomaa.