Aitapensas

Olen tutkiskellut sopivia aitapensasvaihtoehtoja ja muutaman ehdokkaan olen löytänytkin. Hakusessa on tiheä pensas, jossa ei saa olla piikkejä eikä marjat saa olla myrkyllisiä. Ihannekorkeus olisi varmaankin n. 180 cm, jolloin aitapensas peittäisi näkymän naapuriin. Toisaalta matalampikin pensasaita voisi sopia, kun saunarakennus rajaa meidän ja naapurin pihan aika hyvin. Pensasaita ei saisi olla kovin leveä, jotta ei vie pihasta liikaa tilaa.

Tälläisiä vaihtoehtoja löysin (klikkaa suuremmaksi):


Lähde Suomalainentaimi.fi ja Wikipedia.

Kommentit

Hanna sanoi…
Olipas kattava listaus:). Isotuomipihlaja on minun suosikki, se on tosi kapea, mutta kasvaa korkeaksi ja siinä on kaunis kukinto.
Iisa sanoi…
Hyvä listaus, tosiaan! Meillä naapuri ehdotti raja-aidaksi marja-aroniaa. Hieman mietityttää yhdistelmä tahraavat marjat ja vilkas pieni poika.. ;) Syksyisin sen väritys on kaunis ja se olisi erittäin helppohoitoinen.. Pohdinnat jatkuvat.. :)
H. sanoi…
Kiitos! Juuri tällaista listaa olen kaivannut - kriteerit pensasaidalle ovat juuri samat kuin sinulla! Tästä oli paljon apua! Kolme viimeistä ovat suosikit ainakin tämän taulukon perusteella...nyt googlettamaan noita kuvahaulla :)
Laura sanoi…
Hyvä jos taulukosta oli apua muillekin :-)

Oma valinta on ehkä kallistumassa marja-aroniaan, tosin se mahdollinen sotku ei houkuta. Ja toki pitää naapurin kanssa jutella ja päästä yhteisymmärrykseen!
Oi miten mahtavaa, että olet tälläisen viitsinyt koota. Minullakin on ollut mielessä aiheesta hieman kirjoitella, kun on hyvinkin ajankohtaista meidän taloudessa. :)
Mervi sanoi…
Lämpimästi suosittelen myös isotuomipihlajaa. Siitä tulee tiheä, kapea ja kauniin vihreä aita.
Laura sanoi…
Kiitos Mervi suosituksesta! Eihän tuossa isotuomipihlajassa oksat taivu alaspäin? Vanhempien naapurissa on joku pensas, jota epäilin joksikin tuomipihlajaksi ja se on kyllä melkoinen reuhake. Kasvattaakos se paljon pikkupoikasia ympärilleen?