Kodinkoneet

Tilasimme messuilta kodinkoneet tulevaan keittiöön ja kodinhoitohuoneeseenkin. Pakastinta meille ei tule keittiöön, vaan se sijoitetaan kodinhoitohuoneen puolelle. Aluksi keittiön kaikki koneet olivat Mieleä, mutta messutarjouksien perässä päädyimme vaihtamaan ne AEG:hen.

Integroitu jää- viileäkaappi: AEG SKD71800FO


Kalusteuuni: AEG BP7004021M
Uunissa on pyrolyysipuhdistus, eli uuni kuumenee puhdistuksen aikana 500 asteiseksi ja rasva ja likaa palaa ja uunin jäähdyttyä uuni vain pyyhkäistään puhtaaksi. (Uskon, kun näen..)Keittotaso: AEG HK653320XB
Keittotaso, jossa toisessa reunassa rajaton keittoalue, kaupantekijäisiksi tingimme rajattomalle keittoalueelle sopivan grilliparilan ja pyöreälle alueelle sopivan WOK-pannun. Keittotasossa on hipaisukytkimet, jotka jakoivat meillä mielipiteet puolesta ja vastaan, katsotaan miten mielipiteet muuttuu kun pääsee oikeasti käyttämään. Astianpesukone: Miele G5570SCVi
Astianpesukoneessa merkkivaihtoehtoja ei oikeastaan ollut. Mielen aterintaso houkutteli hyvien kokemusten lisäksi.

 

Kommentit

Anu sanoi…
Jääkaappisamis! :D
Apila sanoi…
Hyvältä valinnat näyttää, lähes samoilla mennään uunin ja astianpesukoneen kanssa, vähän eri mallit meillä, induktioliesi on sama, vaikutti tosi hyvältä, kellään muulla valmistajalla ei ollut noin isoa yhtä pyöreää aluetta ja harvoin neljää levyä tarvitsee samaan aikaan! ;)
Kirsi sanoi…
hmm, rupesin tässä oikeasti pohtimaan sitä,että kuinka usein mekin sitä pakastin ovea lopulta avataan...harvoin. Siirtyisikö meilläkin kodariin? Muutenkin etsin integroitavia koneita,eli kiitos siitäkin vinkistä.
Laura sanoi…
Anu, ootteko tykänneet kaapista? Minusta se paikka isoille pulloille vaikutti kätevältä!

Apila, samaa mietittiin, että erittäin harvoin on 4 levyä samaan aikaan käytössä. Onhan sitten kuitenkin uuni ja meillä myös leivinuuni, minne voi laittaa haudutettavia patoja.

Kirsi, meillä on kodari ihan keittiön vieressä ja uskoisin, että meillä ainakin toimii tämä järjestely. Omilla vanhemmillani pakastin on varastossa, jonne mennään ulkokautta ja kyllä ne jäätelöt ja pullat on sieltä saakka löytäneet tiensä kahvipöytään :-D
Hei, hyvältä näyttää koneet. Mekin ostimme raksamessuilta koneet mutta Siemensiä. Tuo Mielen tiskari kyllä houkutti, mutta sen hinta... auts auts auts. Onneksi Siemensiltäkin löytyy malli, jossa on se yläkori aterimille. Pyrolyysista sanon samaa kuin sinäkin: Uskon kun näen. Messuhinnalla pyrolyysille tuli 160 Euroa hintaa verrattuna ei-pyrolyysiuuniin, ja tuo tuntuu raksabudjetissa niin pikkuruiselta summalta, että en kahta kertaa miettinyt.
Anu sanoi…
Juu, ei moittimista jääkaapissa, ainakaan näin parin viikon kokemuksella. :D Ihanaa kun on paljon tilaa, kun on tottunut vain yhteen jk/pk-torniin aiemmissa asunnoissa.
Kirsi sanoi…
Laura: meilläkin on khh huone ihan lähellä. Itseasiassa lähempänä ruokapöytää kuin suunniteltu pakastimen paikka. Pitää oikeasti miettiä.
Anonyymi sanoi…
Tulee vähän myöhään tämä kommentti, mutta joku näitä blogeja myös myöhemminkin lukee, kuten minä. Olet kivasti avannut kaikkia pohditoja, joita olette prosessin kuluessa käyneet läpi. Tykkäsin myös Sketchup kuvista - olen itsekin mallintanut sillä paljon omassa projektissamme.

Miten hipaisukytkimet ovat teillä liesitasossa toimineet? Meillä oli edellisessä liedessä hipaisukytkimet ja koskaan ei enää tule. Olivat mielestäni ihan mahdottomat käytössä. Varsinkin silloin, kun liedellä oli enemmän tavaraa ja sitä vielä pyyhki rätillä. Hipaisukytkimissäkin on varmasti toki eroja.

Meillä on uudessa keittiössä kuusi keittoaluetta: 2 kaasua ja 4 induktiota isoilla väännettävillä nupeilla. Edellisessä oli viisi. Määrä olisi arkikäytössä riittänyt, mutta koko ja teho ei. Nykyiset ovat kaikki isoja ja tehokkaita (4x3,5+2x6 kW). Tosin joskus on yhä ahdasta - varsinkin herkkää kalaa, kuten merianturaa tai jotain kampelaa vähänkään useammalle paistaessa. Sole meunière pitää saada suoraan pannusta pöytään.

Vedenkeittimestä luovuimme, koska liesi on nopeampi myös kannettomalla kattilalla.
Laura sanoi…
Mulla oli suuria epäilyksiä hipaisukytkimistä, mutta ovat käytössä osoittautuneet erittäin toimiviksi! Oma aiempi huono kokemus oli erään mökkireissun peruja, en tiedä minkä merkkinen liesi siellä oli, mutta tässä meidän liedessä toimivat moitteetta! Suosittelen siis ja ottaisin seuraavallakin kerralla, puhtaanapidon kannalta kivat, kun ei tarvitse minkään nupikoiden välejä putsailla.

Sama huomioi täälläkin tehty: vedenkeitintä ei tarvita, kun induktio on niin nopea!

En tiedä johtuuko juuri liian pienestä tehosta vai mistä, mutta meillä olen huomannut, että joskus jos on kahdella levyllä samaan aikaan isolla teholla kattila/pannu, niin liesi itsestään välillä pudottaa jomman kumman tehoja. Kolmella en ole kokeillut, kun ei ole ollut tarvetta. Pakko kyllä tunnustaa, että en ole lukenut manuaalia läpi, sieltä voisi löytyä syy/selitys.