Ikkunoiden suojaus

Sunnuntaipäivä kului raksalla siivoillen, kiitos mummille ja papalle lapsen- ja koiranhoitoavusta!
Ajatukseni oli alkujaan käyttää sunnuntai ikkunoiden suojaukseen ja työhuoneen ikkunan jo suojasinkin. Sitten aloin miettiä, että pitäisikö homma kuitenkin jättää myöhemmäksi. Tasoitusta päästäneen tekemään vasta maaliskuun puolivälissä tai lopussa, joten teipit olisivat paikoillana useita viikkoja ja pelkään, että ne jumahtavat karmeihin kiinni. Suojaus jäi siis yhteen harjoitusikkunaan.

Urakoitsija neuvoi ostamaan suojaukseen halvinta rakennusmuovia ja sinistä kuituteippiä (oranssi kuulemma jää kiinni/ repii maaleja poistettaessa). Rautakaupan myyjä sai myytyä minulle rullassa olevaa suojakalvoa (16,95€ 17*2,6m), jossa on toisessa reunassa teippi valmiina. Ikkunat on joka tapauksessa kierrettävä ensin leveällä teipillä, mutta aika näppärän tuntuista oli laittaa tuo ohut muovi reunateippausten päälle. Ohut sähköinen kalvo imaisi itsensä kiinni ikkunaan ja sen jälkeen vain teippasin reunat kiinni. Ei varmaan halvin vaihtoehto, mutta ei tuota nyt montaa rullaa tarvita. Muovi oli tosin aika ohuen tuntuista, pitänee raksalla kysellä työmiesten mielipidettä muovin kestosta.

Kuva valmistajalta ja vähän eri näköinen, kuin ostamani paketti

Kommentit

Anu sanoi…
Meillä käytettiin myös sitä ohutta muovia jossa oli teippi valmiina ja se toimi kyllä ihan hyvin, vaikka ensin vähän epäilin mahtaako olla liian köykäistä.

Meillähän oli nimenomaan käytössä se oranssi teippi (huonoin seurauksin). Kannattaa tsekata ikkunavalmistajalta vielä mikä sopii heidän karmeihinsa.
Sanna / StuDecor sanoi…
Meillä myös ohutta muovia käytetty... Ja vahinkoja sattunut -mielestäni tuo ohut muovi on melkein sama kun ei suojausta ollenkaan ainakin isojen ikkunoiden alakarmissa (muualla toiminut hyvin).

Itse kyllä nyt suojaisin ainakin lattiatasoon tulevat karmit jollain paljon paksummalla (ehkä jopa, joku pahvi).

Varmasti paljon riippuu kyllä työmiehistä sekä sattuvista vahingoista...
Laura sanoi…
Työmaalla epäilivät myös tuon ohuen muovin kestävyyttä, joten loput suojattaneen rakennusmuovilla.
Kirsi sanoi…
Me ollaan käytetty tuollaista myös maalaustouhuissa. Tosin muovi rikkoutuu näppärästi tikkaiden alla. On kyllä näppärää laittaa. Maalarin teippi on aina turvallinen, ei jätä muovijälkiä. Kerran (kauan kauan sitten, silloin kun laminaatteja vielä liimattiin:) käytimme muuta teippiä laminaattien "kiristämiseen" ja oli sitten ihan kiva niitä teippijälkä rapsutella:)
Easy Cover oli kyllä todella mainio juurikin maalauspuuhissa ja suojaamaan pintoja esim. pölyltä remontin yhteydessä. Rankempaan remonttiin/rakentamiseen turhan heppoista, mutta maalausvarusteena tulen käyttämään jatkossakin, ehdottomasti.