Suunnitelmat uusiksi

LVI-urakoitsija päätti laittaa suunnitelmat uusiksi ja siirsi lattialämmityksen lämmönjakotukin autotallista kodinhoitohuoneeseen. No ihan kiva joo, menee vaan kalustesuunnitelma uusiksi. Ja muutenkin kaikki tekniikka olisi kiva olla muualla kuin itse huoneistossa.

Huomasin muutoksen eilen illalla, kun kävin raksalla siivoilemassa ja tänään aamulla kävin uudestaan raksalla, kun LVI-urakoitsijan mies oli paikalla. Voidaan kuulemma muuttaa jakotukin paikka kuten suunnitelmissa on, mutta sitten siirtyisi myös huominen valu. Hohhoijaa...

Samoiten oli suunnitelmissa katon alaslaskuissa vietävien vesijohtojen paikka vaihdettu keittiön kalusteseinän leveyden kustannuksella.

Että silleen.
Ketutttaa.
Paljon.

Ehkä tämä tästä.

Kommentit

musta peltikatto sanoi…
Olen kyllä sitä mieltä, että maksaja, eli te päätätte. Meilläkin rakennesuunnittelija oli tietämättämme siirtänyt yhtä alakerran seinää, jolloin olohuone olisi pienentynyt ja tekninen tila (joka sinänsä on jo iso) suurentunut. Emme suostuneet muutokseen. Mehän siellä talossa tulemme asumaan. Jos nuo muutokset häiritsevät, nyrkkiä pöytään. Ei LVI-urakoitsija voi sooloilla noin kysymättä teiltä.

Leuka pystyyn ja tsemppiä!
Kirsi sanoi…
Tosi iso muutos,periaatteessa pienestä jutusta. Ihmettelen vain,että miksi ihmeessä hän olikin sen alunperin suunnitellut autotalliin. Khh on yleesä lähempänä kaikkia vesipisteitä. Meille on kerrottu,että jakotukki on hyvä olla suht keskellä taloa. Mutta jos jakotukki voi olla autotallissa, niin miksi muutos? höh, toivottavasti asiat järjestyy. Kuukaudenpäästä olette jo toisessa vaiheessa ja tämä asia muistoissa!:)Tsemppiä.
Laura sanoi…
Joo me päätetään ja LVI-urakoitsija olis suostunut muuttamaan jo puoliksi tehdyn työn MUTTA muutos olisi tietty vienyt aikaa ja huominen valu olisi jouduttu siirtämään.

Ihan hyvässä hengessä juttelin urakoitsijan kanssa ja annoin palautetta mutta ketuttaa tuo asia silti. Etenkin, kun soitto meille, ennen itsenäistä muutospäätöstä, olisi "korjannut" kaiken (=olisi pysytty suunnitelmassa).

Kuukauden päästä ollaan jo uusissa ongelmissa... no ei kai oikeesti :-). Pitää vaan olla itse tarkempi, että suunnitelmia noudatetaan! Kiitos tsempeistä!
Anonyymi sanoi…
Kyllä tuo on ihan selvä reklamaation paikka ja jonkinmoista hyvitystä tuosta pitää saada. Jos urakkasopimuksessa lukee, että suunnitelmien muutoksesta päättää tilaaja, niin silloin urakoitsijalla ei ole mitään oikeutta tehdä muutoksia omin päin ja etukäteen kysymättä.

Noi jakotukit on tilaa vieviä ja koteloitava. Syövät joka tapauksessa kaappitilaa KHH:sta ja siten tilan käytettävyyttä ja toimivuutta.

Tsemppiä vääntöön.

Otto./Osmankäämi
Laura sanoi…
Joo ja tuossa jakotukissa on vielä sekin kettumainen puoli, että sitä ei voi koteloida ikuisiksi ajoiksi piiloon, vaan sinne pitää päästä (harvoin tosin) välillä säätämään. Eiköhän siihen joku ratkaisu keksitä...