Seinät nousevat

Seinät nousevat takapihan puolella jo ikkunoiden yläreunaan ja etupuolellakin työt edistyy vauhdilla. Tänään valettiin seiniä toistamiseen ja vielä kolmas valu on tiedossa ennen ontelolaattojen saapumista.

Ontelolaattasuunnittelija meinasi torpata meidän olohuonesuunnitelmat ja halusi lisätä pilarin takan kylkeen. Onneksemme konsultoiva rakennesuunnittelija löysi toisen ratkaisun ja olohuoneen saadaan toteutettua ilman pilaria. Ratkaisu vaatii hieman enemmän työtä työmaalla ja kustannuksia siitä tulee jonkin verran, mutta olohuoneen "pilarittomuus" on ollut meille alusta saakka tärkeä seikka.

Saunarakennukselle vedetään vesiputket (käyttövesi ja lattialämmitys) rakennusten alta ja putket nousevat maan alta pukuhuoneen nurkassa. Putkille on tarkoitus tehdä "kaivo" lattiaan ja siihen huomaamaton luukku, joka päällystetään samalla laatalla kuin lattia. Tänään palaveerasimme LVI-asioissa ja mietimme, että putket voisi nostaa ylös myös teknisessä kaapissa, jolloin erillistä luukkua ei tarvittaisi ja putket jäisivät kaappiin piiloon. Syöksyin palaverin jälkeen työmaalle, mutta nopeat työmiehemme olivat jo ehtineet valaa "kaivon" tukirakenteet. Erillinen lattialuukku on siis tulossa, ellemme intoudu viikonloppuna työmaalle purkamaan ja siirtämään kaivon paikkaa (talkoolaiset hoi!).


Valaistussuunnitelmaa on edistetty Piirtosähkön JP:n kanssa. Valopainikkeet meille on tulossa GIRAn mallistosta.

Ja vielä kuvapäivitystä eiliseltä, näiden jälkeen saunan seinät ovat nousseet jo uusiin korkeuksiin, on nuo pojat nopeita!

Kuva etukulmasta, työmies työssään lähellä pääsisäänkäyntiä.

Keittiön ikkuna ja ulko-oven aukko vasemmassa reunassa ja oikealla saunarakennuksen alkua.

Takakulmaus eli vasemmalta alkaen olohuoneen ikkuna-aukko, oviaukko ruokailutilaan, ikkuna-aukko ruokailutilaan ja keittiöön ja ovi keittiöön.

Kommentit

musta peltikatto sanoi…
Hienosti ja vauhdilla nousee!

Tuo Gira olikin hyvä vinkki, kävin samantien firman sivuilla. En ole vielä ehtinyt ajatella valokatkaisijoita ja Giralta näyttäisi löytyvän meidän makuumme sopivan kulmikkaita painikkeita. Kiitos!
Laura sanoi…
Joo Giralla on kivoja painikkeita, meille tulee sellaiset, mitkä nousee vain muutaman millin seinäpinnasta irti!