Valu ja kurkistus olohuoneeseen

Tänään raksalla valetaan ensimmäiset harkkokerrokset! Seinät nousevat nyt noin puoleen metriin, eli lattian rajaan tulevat sähköpistokkeet oli putkitettava ennen valua. Kävin eilen sähkärin kanssa pistokkeiden paikat vielä läpi ja merkattiin ne seiniin. Urakoitsija lovesi harkkoihin reiät oikeille kohdille ja veti sähköputket valmiuteen. Eilinen ei ollut se kaikkein sateettomin päivä ja parin tunnin raksailun jälkeen olikin oikein mukavaa palata omaan siistiin sisätyöhön!

Huominen päivä on raksalla ilmeisesti kuivumispäivä ja työt jatkuu täytöillä ensi viikolla. Ontelolaatat on tilattu ja toimituksen pitäisi olla viikolla 42! Toivotaan, että ontelolaattojen toimituksessa ei tule viivästyksiä, sillä niitä jouduttaneen jo nyt vähän odottelemaan.

Niin ja nyt on alkanut laskuja tipahdella postiluukusta, aika kauan oltiinkin "luotolla".

Iltaisin olen miettinyt sisustusasioita ja leikkinyt Googlen SketchUp 3D-mallinnusohjelmalla. Nopeampaa olisi piirtää paperille sohva ja kalusteet ja sijoitella niitä pohjapiirustuksen päälle, mutta insinööri tarvitsee tekniikkaa!

Kurkistus olohuoneeseen tässä, kalusteet on lainattu SketchUpin Warehousesta.


Mallinnuksessani pintamateriaaleja ei ole vielä laitettu kohdilleen, lähinnä tämä on huoneen koon hahmottamista varten. ScetchUpissa itsessään ei myöskään ole renderöintitoimintoa, jolla kuvaan saisi aidompaa ilmettä, vaan renderöintiin on ladattava oma palikkansa. Siihen en ole vielä ehtinyt perehtyä syvällisesti. Voin kyllä suositella ilmaista ScetchUpia jokaiselle sisustajalle, jolla on vähänkään intoa leikkiä mallinnuksen kanssa. Ohjelmaan löytyy paljon hyviä video-oppaita ja se on simppeli käyttää!

Kommentit