Piipahdus Habitaressa

Kävimme lauantaina kahdestaan Habitaressa, iso kiitos mummulle ja vaarille tättähäärän vahtimisesta! Meillä oli aikaa kierrellä messuilla reilut 5 tuntia, mutta siinä ajassa emme ehtineet käydä sisustuspuolen näyttelystä läpi puoliakaan! Tavoitteena meillä oli keskittyä katselemaan keittiöitä, parketteja, takkoja ja valaisimia.

Unohdimme oman kameran kotiin ja lainakamerakin unohtui yöpaikkaan, joten kuvaaminen oli hoidettava kännyköillä. Siitä syystä ihan hirmuisen paljon ei tullut räpsittyä ja laatu on mitä on, tässä jotain kuitenkin!

Valaistu apteekkarin kaappi oli hieno. Minulle uutta oli nuo lasiset laatikoiden sivureunat, niitä oli monella valmistajalla peruslaatikoissakin.

 Kulman voi hyödyntää näinkin! Tuohon jää vielä pieni hukkakulma, siihen oli upotettu pöytätasosta nouseva pistorasia, joten sekin oli saatu hyötykäyttöön!

 Näppärän oloinen pyykinkuivausteline. Telineen voi asentaa myös pöydän alle ja se menee sinne piiloon ja vedetään esiin tarvittaessa. Voisi olla kuivauskaapin ohella hyvä lisä!

Tehtiin jo periaatepäätökset suihku- ja keittiöhanoista. Melko varmaksi päätettiin myös WC-hanat. Suihkuiksi Oraksen Eterna, joka "käynnistetään" napin painalluksella ja suihkusta tulee vettä 4 minuuttia. Kolmen minuutin jälkeen suihku alkaa vilkuttaa punaista valoa ja veden paine laskee hitaasti. Eli tavoitteena on ohjata suihkussa kävijää käyttämään vettä säästeliäästi.

Keittiöön Oraksen Ventura, jossa tunnistimella oleva automaattihana käsien pesuun ja erilliset vivut kylmälle ja kuumalle vedelle. Esittelijä kertoi, että keittiössä 70% käytetystä vedestä on joko kuumaa tai kylmää ja kyllähän se ihan totta varmasti onkin, siitä syystä erilliset vivut.

WC-hana Oras Cubista.

Yläkerran kylppäriin tarvittaisiin pyyhekuivain. Aiemmin jo löydettiin Laattapisteeltä superhieno pyyhekuivain, mutta tämän REJ Designin kuivaimen saisi kolmasosalla siitä hinnasta. Kaunis on tämäkin. Pyyhekuivain pitäisi päättää viimeistään sitten, kun yläkerta alkaa nousemaan, jotta tarvittavat sähkökytkennät saadaan tehtyä juuri oikeaan kohtaan ja ei tule johtoa näkyviin.

Swedbergsin kiva WC-ryhmä, ehkä alakerran vessaan jotain tällaista?

Keittiön altaaksi Stalan Jazz P-50 kiinnitettynä tason alta. Tuossa oli sopivasti pyöristetyt altaan alakulmat, jotka on kuvitelmissani helpompi pitää puhtaana kuin terävät kulmat.

Hieno takka!

Tässä oli vertailtu eri valojen värisävyjä. Tykättiin enemmän ylemmästä kylmästä sävystä. Vai tehostako tuo sävy riippuu...

Ruokapöydän ylle valaisimeksi jotain tällaista?


Tämä valaisin heittää ihanan varjokuvion seinälle! Valaisin itsessään näyttää tässä vaan valopallolta, mutta seinään tuleva kuvio on lampun pinnassa.

Arkieteiseen ritilähyllyköt. Alkuun ehkä ilman ovia ja katsotaan sitten käytännössä, tarvitseeko ovet. Toisaalta ovettomana näkee yhdellä silmäyksellä koko sisällön, toisaalta näky on aika levoton.


Teräsportaat

Ihana Moon-lamppu, hinta vaan ei ollut ihana.

Pikaisesti käväistiin kuoharibaarissa ART11-näyttelyn puolella. Siellä ihastutti Lutz Wagnerin metallilangasta (?) taivuttelemat veistokset, joiden juttu oli voimakkaan valon luoma varjo.


Löysimme myös potentiaalisen parkettivaihtoehdon: Quick Stepin Castello-sarjan Tammi Pure matta, kuva valmistajan sivuilta.

Lisäksi tapasimme sisutussuunnittelijan, jonka kanssa mietimme olohuoneen huonejärjestystä. Siihen saimmekin hyviä vinkkejä ja ideoita, niistä lisää vähän myöhemmin!

Kommentit

Kirsi sanoi…
Kiitos kuvista! Itse kävin Helsingissä päivän työreissulla, mutta tajusin liian myöhään,että olisin ehtinyt järkätä päivän myös messuille. Harmittaa!
Tuosta pyykkitelineestä hieman. Ideoin vastaavan meidän khh :seen kesällä. Mies ei silloin heti lämmennyt, oli kuulemma vähän erikoinen idea. Nooh, nytpä sellainen oli habitaressa!! oli ihan pakko hänelle asiasta mainita. Ja nyt hän saapi kyllä ihan omin pikkukätösin tuommoisen härvelin meille tehdä:)
Laura sanoi…
Oletkin ollut aikaasi edellä, kun olet ideoinut pyykkitelinettä itsellesi! Ehkäpä mieskin nyt uskoo sun ideaan!
Kirsi sanoi…
Kyllä se nyt uskoo:) Mun suunnitelmassa on tuohon Habitaren telineeseen se ero, että suunnittelin sen khh alhaalta auki olevan tason alle. Eli ritilän voi työntää sisään ja pyykit kuivuvat tason alla. Tarvittaessa tasoa voi kuitenkin käyttää ompeluun yms, koska se on alta tyhjä. Nyt mies lupautui etsimään kiskot ja putket.