Kalliolle kukkulalle

Sain eilen lupaavia uutisia parilta naapurilta! Kahdessa lähinaapurissa on porattu maalämpökaivot ja kallio on löytynyt alle 40 metristä! Ehkäpä meilläkin siis on toivoa saada maalämpö?

Koskapa lämmitysmuoto on vielä avoinna, laitamme perustuksiin tyhjän putken lämpökaivon luota tekniseen tilaan. Olisko urakoitsija puhunut viemäriputkesta...sinne voi sitten ujuttaa lämmönsiirtoputket jos kallio löytyy ja maalämpö voidaan toteuttaa. Näen huomenna yhden potentiaalisen poraajan tontilla.

Tontilla työt ovat edenneet hyvin: eilen valettiin antura ja tänään anturan päälle on laiteltu bitumihuopaa ja tartuntarautoja. Tänään ei olla vielä tontilla käyty, illalla on ehkä pakko päästä katsomaan miten työt ovat edenneet :-)

Päänvaivaa ja tuskastumista meillä on aiheuttanut suunnittelun viivästyminen: rakennesuunnittelija ja LVI-suunnittelija halusivat aloittaa oman urakkansa vasta, kun arkkitehtisuunnittelu on täysin valmista. Arkkitehti taas halusi rakennesuunnittelusta ja LVI-suunnitelmista alustavia luonnoksia, jotta voi tehdä viimeisteltyä jälkeä. Suunnitelmat on saatu nyt onneksi eteenpäin ja työt tontilla eivät ole viivästyneet, mutta rakentajaparan hermot ovat koetuksella. Etenkin sen jo valmiiksi työstään stressaantuneen rakentajan hermoja on koeteltu. Tämä toinen puolisko on nykyään ihmeen pitkäpinnainen.

Niin ja pientä hiomista ne rakennesuunnitelmat vaativat, talon harjaa komistamaan oli rakennesuunnittelija suunnitellut tuuletusputkia reippaanlaisesti: katolle tulisi yhteensä 12-17 erilaista hormia...

Kommentit

Kirsi sanoi…
12-17 hormia? Ymmärsinköhän nyt ihan väärin..eikös niitä yleensä ole 3-4?
Toivottavasti suunnittelijat pääsevät yhteistyöhön, vaikka kuullostaa,että mutkia on.
Ehkä se on meidän naisten homma hosua ja täpistä. Meillä ainakin on niin, isäntä on (ja varmasti tulee rakennuksenkin aikaan) olemaan rento ja lupsakka.
Laura sanoi…
Ihan oikein ymmärsit! Tai sitten munkin ymmärryksessä on vikaa. Mä laskin, että 5 hormia vois olla maksimi, jos olis: takka, ilmastointi, liesituuletin, radon ja yläpohjan tuuletus. En edes oo varma tarviiko noi kaikki olla.
Kirsi sanoi…
siinä on sitten kyllä katossa paljon reikiä.. kuullostaa kyllä uskomattomalta määrältä läpivientejä. Mä olen käsittänyt,että wc kanaali, liesituuletin, ilmastointi ja takka ja radon.