Tilannekatsaus

LVI
Saimme eilen LVI-suunnitelmat, kiitos Helinin Eskolle Keski-Suomen LVI-Helinistä! Arkkitehtimme katsoo vielä suunnitelmat läpi ja niihin tehdään sen myötä mahdollisesti pieniä viilauksia.

LVI-suunnitelmat pitäisi saada kuntoon mahdollisimman pian, jotte voimme kilpailuttaa&valita LVI-urakoitsija ja sitä myöten kvv- ja iv-työnjohtajan.

SÄHKÖ
Sähkörintamallakin on edistystä sillä tarvittavat maadoitus- ja suojaputkisuunnitelmat on tehty, kiitos Piirtosähkön J-P Ilomäelle! J-P teki myös sähkön alustavat pistekuvat. Käymme ne itse läpi ja tapaamme J-P:n syyskuun alussa, jolloin mietimme vielä muutoksia/tarkennuksia. Sähköasioista pitäisi kirjoitella tarkempaa postausta jossain vaiheessa. Meille on tulossa KNX-väylätekniikkaan perustuva kodinautomaatiojärjestelmä.

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ
Lämpöasiat ovat edelleen auki. Itse olisin kallistumassa ilma-vesipumpun puoleen, koska kallio voi olla niin syvällä, että maalämmön poraaminen maksaa maltaita. Jos maalämpöpumpun käyttöikä on noin 20-25 vuotta, ja sen jälkeen on uusittava kompressori (noin 4000€), niin takaisinmaksuaika kasvaa huikeasti, tai voiko enää edes puhua takaisinmaksuajasta? Toki se ilma-vesipumppukin täytyy jossain välissä uusia. Voi, kun tietäis mistä syvyydestä se kallio löytyy!

AIKATAULU
Aloituskokous on sovittu ensi viikon perjantaille! Viikolla 35 se kaivinkone vihdoin starttaa meidän tontilla! Nyt vaan sormet ristiin ja peukut pystyyn, että aikataulut pitää!

Kommentit

Kirsi sanoi…
maalämpöpumpusta hiukan. Me olemme kallistumassa siihen, koska putkiurakoitsija "uhosi" hintaeroksi vesikiertoiseen lattialämmitykseen n. 10 000e. Tarkistin myös vakuutusyhtiöstä, että tuo jopa jo 10v päästä vaihdetttava pumppu korvataan kotivakuutuksesta. Siihen tehdään luonnollisesti ikävähennykset, mutta tämänhetkisten laskelmien mukaan siitä saisi vakuutuksesta n. puolet. Meillä muuten kallio on ihan pinnassa tarjolla, eli siinä ehkä syy miksi ollaan sitä miettimässä. Tosin talomme tulee olemaan pieni...vaikeaa tämä rakentaminen, jopa teoriassa:)
Jessica sanoi…
Se on ainakin fakta että sähkön hinta ei koskaan tule laskemaan, joten vaan sen takiakin me valittiin maalämmön... sen lisäksi tuntuu että maalämpö on ekologisempi vaihtoehto.
Kirsi sanoi…
tarkoitan siis kompressoria(tonneja:). Sitä ennen hajoaa kiertovesipumppu(satasia) (joka löytynee ilm. kaikista vesikiertoisista lattioista)
Laura sanoi…
Joo, vaikeita on nämä lämmitysasiat ja päätökset! Se meillä on ainakin selvää, että vesikiertoinen lattiakämmitys tulee mutta miten se vesi lämmitetään...

Ollaan luettu poistoilmalämpöpumpuista ja sellainen aurinkokeräimillä vahvistettuna vois olla vaihtoehto myös.
Kirsi sanoi…
Totta, kauhean vaikea juttu tuo lämmitys. Meilläkin on varmaa vesikiertoinen lattialämmitys:) Itseäni kiinnostaa kovasti aurinkokeräimet, mutta niidenkin hinta on aika suolainen. Messuilla oli "paketti" jolla saisi lämpimän käyttöveden keväältä pitkään syksylle 3500e ilman asennusta. Se olisi oikeasti vihreää, mutta... eiköhän ne joskus selviä:)