Liesituuletin

Keittiömme ja ruokailutilamme tulee olemaan samaa yhtenäistä tilaa, jota keittiösaareke rajaa. Saarekkeeseen tulee liesi, joten liesituuletin tulee olemaan aika keskeinen elementti tässä tilassa.

Bongasin joskus aiemmin jossain lehdessä saarekkeeseen asennettavan liesituulettimen, joka ei siis laskeudu katosta saarekkeen päälle, vaan nousee saarekkeesta. Googlailin ko. liesituulettimia, niitä ei ihan hirveän paljon tunnu olevan markkinoilla. Pöytätasosta nousevat mallit löysin Gaggenaulta, Elicalta ja Savo Desing&Technicilta.

Gaggenau - Pöytätasoliesituuletin AT 400

Elica - Adagio
Hienoiltahan nuo näyttää, mutta sitten aloin miettiä, että mitenkäs tuollainen yhdistetään ilmanvaihtoon? Vastaus on, että ei irrallisessa saarekkeessa talon alimmassa kerroksessa oikein helposti mitenkään. Joten ehkäpä valitsemme sittenkin perinteisemmän katosta laskevan liesituulettimen.

Savo Desing&Technic I 76
Savon I 76 on ihana. Jotenkin vain odotan koko ajan, että milloin tuolta putkesta laskeutuu joulupukki. Jos siis päädymme tuohon, on joulu koko vuoden :-)

Kuvat valmistajien sivuilta.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Heippa,

Tästä postauksesta tuli mieleeni toinen blogi http://liljahelmi.blogspot.com/2011/05/hanasta-saadaan-kylmaa-vetta-listat.html Näillä näyttäisi olevan juuri tuollainen saarekkeesta nouseva liesituuletin...

Hanna
Laura sanoi…
Kiitos vinkistä Hanna! Pitääpä tuolta kysellä käyttökokemuksia jne. jos ei jo valmiiksi löydykin blogista!
Anonyymi sanoi…
Moikka, kiitos tästä poustauksesta, kirjoitan itsekin rakennusblogia, rakennan huvilaa ulkosaaristoon. Me ollaan jo maankaivausvaiheessa, ja etsin pöytätasoliesituulettimia ja tulit googlessa melkein ekana. Nyt alan lukee blogiasi, tsemppiä!
Laura sanoi…
Moodhouse: Googlesta ei tosiaan hirmuisesti löydy tietoa noista pöytätasoliesituulettimista, itsekin yritin etsiä käyttökokemuksia. Juttutuokiomme LVI-suunnittelijan kanssa vahvisti epäilykseni, eli meidän talossa tuota ei saa kätevästi ilmanvaihtoon siten, että käryt menisivät ulos. Eli meille tulee tuollainen katosta laskeutuva liesituuletin. Onneksi niissäkin löytyy kivoja vaihtoehtoja.