Pihaunelmia

Pihasta on kiva haaveilla, kun nurmikkoa ei tarvitse vielä haaveissa oikeasti leikata, eikä kukkapenkkiä kitkeä. Lapsen päiväkodin pihalla kasvaa upeana kukkiva koristeomenapuu! Pitää seurata sen vaiheita kesän ajan, hoitajat sanoivat, että se ei ole jokaisena vuodenaikana kovinkaan kummoisen näköinen.

Kännykkäkameralla ikuistettu koristeomenapuu


Lisäksi pilvikirsikka, tuijia ja muita havukasveja, marja-aroniaa, omenapuita, herukoita, hortensia, pioni... ehkä pihlaja. Joka vuodenajalle jotain kaunista! Pihassa saisi ehkä kuitenki väriskaala olla melko rajattu: vihreää, valkoista ja roosaa/vaaleanpunaista. Syksyä ajatellen marja-aroniaa ja pihlajaa väriläiskiksi, niin ja humalahan on ihana syksylläkin! Taidanpa tältä istumalta laittaa viestiä pihasuunnittelijalle!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Heippa!

Pakko kommentoida, vaikka teillä saattaakin olla jo melko selkeä käsitys pihanne puista. Postauksessasi oleva koristeomenapuu on tosiaan uskomattoman kaunis kukkiessaan, tosin se kukkii max.2vkoa! Sitä ennen se on kuiva ruskea risukasa, joka tekee tummanpunaisia marjoja mahdottomasti ja sitten ennen kukintaa se tiputtaa kaikki marjat maahan sotkettaviksi.
Itse olen myös haikaillut tulevaan pihaamme koristeomenapuuta,mutta tuo marjojen aiheuttama sotku ja kukinnan lyhyys ovat saaneet minut empimään.. :(
Niin ja onnittelut teille hyvin sujuneesta rakennusurakasta! meillä tontti on aika lailla samanverran kalteva ja sillä ajattelinkin udella, että paljonko pihan nosto teillä tuli maksamaan tai paljonko siihen maata jouduttiin ajamaan? Pelottaa jo näin etukäteen, kuinka monta tonnia kuoppaan saa oikein menemään :/
Laura sanoi…
Kiitos kommentista! Piha on vielä erittäin kesken (= pelkkää hiekkaa), joten hyvin ehtii mieli muuttua! Tuo, mitä sanoit koristeomenapuista, on kyllä ihan totta. Mutta toisaalta se vänkkyrä puu on minun silmääni nätti. Lapsen päiväkodin pihassa on koristeomenapuita ja olen seurannut niiden eloa vuodenaikojen kuluessa ja olen ehkä vähän kahden vaiheilla. Niitä omenoita tosiaan tulee hirmuisesti, mutta ei ne ehkä kaikkein pahimpia sotkijoita ole, kun ovat sellaisia kuivia kuitenkin. Yksi vaihtoehto voisi olla kirsikkapuu, jonka voi saada näilläkin leveyksillä viihtymään.

Meillä ei tonttia nostettu kovinkaan paljon, tieltä tehtiin talolle nousua muistaakseni n. 50 cm ja kun talo on porrastettu ja laskee 1 metrin, niin takarajalle jouduttiin tekemään vain noin metrin nosto. Sitä metrinkään nostoa emme olisi alunperin halunneet, mutta naapurin kanssa saatiin korot menemään parhaiten näin.

Minun mielipiteeni on, että rinnetontille sopii parhaiten rinne/porrastettu talo. Toki jokainen tekee niin kuin haluaa tai kaava sallii. Tuolla meidän alueella on hyvin näkyvissä tulokset, kun jopa 5 metriä laskevalle tontille tehdään tasamaan talo. Niillä kustannuksilla, mitkä menivät ko. tontin täyttöön ja pengerryksiin, olisi jo maksanut rakennuttajan mukaan porrastetun talon hieman suuremmat kustannukset.

Meillekin Kastelli tarjosi tasamaan taloa, mutta onneksi muutimme suunnitelmia, palkkasimme arkkitehdin ja teimme juuri tälle tontille suunnitellun talon.

En enää muista, kuinka paljon täyttömaata meille jouduttiin ajamaan, mutta kyllä siihen sai jonkin verran rahaa uppoamaan, vaikka nosto oli suht maltillinen.

Kapean metsäkaistaleen takana oleva naapurimme tasasi suht saman verran laskevan tonttinsa takarajaan saakka, ja tässä on nähtävillä, kuinka paljon tontti oikeasti nousee http://kiveajaunelmia.blogspot.fi/2011/05/nosta-nosta-ja-luonnokset-osa-2.html.

Tarkoitus ei ole loukata, tämä on tosiaan minun mielipiteeni (ja huomaa ehkä tekstin määrästä, että aihe on tunteitani herättävä), mutta jos ei ole estettä rakentaa porrastettua taloa, niin harkitkaa ihmeessä sitäkin vaihtoehtoa!
Anonyymi sanoi…
Totta, eihän se kovin fiksua ole valita rinnetonttia, mikäli tarkoituksena on rakentaa tasamaatalo. Ja onhan se taloudellisempaakin noudattaa tontin muotoa. Itse emme uskaltaneet lähteä porrastettuun vaihtoehtoon kustannusten pelossa ja varsinaista 2-kerroksista taloa kaava ei sallinut. Meillä tosin tontti on kuitenkin sen mallinen, että näin maallikkona uskoisin tontin olevan edukseen pienellä täytöllä ja sitten tarkoitus olisi porrastaa terassia maan muotoisesti useampaan tasoon.
Meillä nyt nämä on kuitenkin vielä toistaiseksi suunnitteluasteella, katsotaan mihin päädytään ja mikä olisi naapureiden rajojenkin kannalta fiksuinta. :)
Laura sanoi…
Kävin kurkkimassa teidän suunnitelmia, ja teillä on sen verran isompi tontti, että porrastukset mahtuu varmaan tekemään tontille mukavammin. Onnea projektille!
Heips! Vihdoin päädyin tänne kuikuilemaan paremmin. :)

Sellaista olisin kysellyt, että missä vaiheessa rakentamista te olittekaan ensimmäisen kerran pihasuunnittelijaan yhteydessä?
Tässä kun miettii, että varmaan jotain suunnitelmaa olisi hyvä tehdä jo ennen maatöiden aloitusta tontilla, jos pihaa haluaisi muokata samalla?

Oliko teillä sovittu suunnittelijan kanssa joku könttähinta koko projektille, vai oletteko maksaneet tuntihinnan mukaan?
Argh. Ja tarkoitus oli siis kommentoida uusimpaan postaukseen, mutta näköjään onnistuin sitten lukemaan noita vanhempia Piha-postauksia samalla ja klikkasin jostain ihan muualta. Huoh.