Tontti

Voisin kertoa hieman tarkemmin meidän tontista.

Tontti on tarkalleen suorakaiteen muotoinen. Tien myötäinen sivu on 28 metriä ja toinen sivu on 36 metriä. Yhteensä neliöitä on siis 1008. Tontti laskee melko tasaisesti takareunaa kohden, korkeuseroa on noin 2 metriä.

Tontin laskusta johtuen olemme ajatelleet, että talossa olisi jonkin verran porrastusta, sillä emme halua nostaa tonttia hirveän paljon ympäröivään maastoon nähden. Tässäkin suhteessa olemme onnekkaita tonttivalinnan suhteen, kun olemme puistoalueen vieressä, niin ainakin tontin toisella puolella maasto jää normaalitasoon jos toisen puolen naapuri päätyy täyttämään tonttiaan. Jos meillä olisi molemmilla puolilla naapurit, jotka täyttäisivät tonttejaan, niin pakkohan meidänkin olisi omaamme nostaa. Alueella on jo aloitettu muutaman talon rakentaminen ja trendinä näyttäisi olevan tontin täyttäminen tasaiseksi.

Savonmäen alue nousee aika paljonkin ympäröivään maastoon nähden ja näin talviaikaan, kun puissa ei ole lehtiä, näkyy tontilta hienot maisemat. Kesällä puiden lehdet peittänevät näkymät ja toki myös rakennettavat talot muuttavat näkymiä. Tämä kuva on otettu tieltä meidän tontin rajalta suunnilleen eteläänpäin. Tuossa ei siis näy meidän tontti, vaan se jää kuvaajan selän taakse vasemmalle.

Kommentit