Alku

Olimme etsineet vaatimuksemme täyttävää omakotitalotonttia Jyväskylän ympäristöstä jo parin vuoden ajan, välillä etsintä oli aktiivista ja välillä se unohtui kokonaan. Kevättalvella 2010 satuimme onnekkaasti huomaamaan Rakentaminen ja talotekniikka -messuilla kiinteistövälityksen messuständin ja kävimme kyselemässä heiltä vapaista omakotitalotonteista. Välittäjälle oli juuri tullut ennakkomyyntiin uuden kaavoitettavan alueen tontit Vaajakosken Savonmäestä. Ehdimme miettiä tontin hankkimista yön yli ja seuraavana päivänä varasimme ensimmäisinä tontin kaavoitettavalta alueelta! Koska olimme ensimmäisiä varaajia, saimme valita minkä vain tonteista, valinta oli tosi vaikeaa ja mieli ehti muuttua monta kertaa. Minkä tontin sinä olisit valinnut vihreällä rajatuista? Kuvassa pohjoinen ylhäällä ja etelä alhaalla.


Tontin varaamisen jälkeen oli odotettava pari kuukautta kaavan vahvistamista, ja pelkäsimme, että kaavasta tehdään valitus. Onneksi kaavasta ei valitettu ja kesäkuussa 2010 teimme kauppakirjat tontista!

Kunnallistekniikan rakentaminen aloitettiin alueelle elokuussa 2010 ja alueelle piti päästä rakentamaan lokakuussa 2010. Kunnallistekniikan valmistuminen kuitenkin venyi ja rakentamaan olisi päässyt marraskuussa 2010. Meilläkin oli suunnitelmat jo pitkällä ja kaupat erään puutalotoimittajan kanssa lähes sovittu yksikerroksisesta loivan rinteen talosta. Elämä kuitenkin heitti eteemme esteen: loppuvuonna 2010 mieheni työ vaihtui pääkaupunkiseudulle ja perheemme oli tarkoitus muuttaa pääkaupunkiseudulle. Ehdimme jo etsiä asuntoa pääkaupunkiseudulta (huh, sitä hintatasoa!). Muuttaminen tuntui kuitenkin kovin epämieluisalta, joten onneksemme mies sai luvan tehdä etätöitä ja saimme jatkaa unelmointia oman talon rakennuttamisesta.

Ajatukset olivat kuitenkin ehtineet muuttua muutamassa kuukaudessa ja haaveilimmekin nyt kaksikerroksisesta kivitalosta. Halusimme myös palkata itse arkkitehdin suunnittelemaan talomme, ilman että sitoudumme jo suunnitteluvaiheessa tiettyyn talotoimittajaan.

Nettisurffailun ja tarjouspyyntöjen jälkeen päädyimme palkkaamaan Tony Kajasviidan suunnittelemaan talomme. Tonyn kanssa tuntui löytyvän yhteinen sävel jo ensimmäisessä puhelussa ja myös hänen ammattitaitonsa vakuutti meidät.

Missä siis olemme nyt ja mitä tästä eteenpäin? Talon suunnittelu on aloitettu ja ensimmäiset luonnokset Tony saa valmiiksi huhtikuun alussa. Tavoitteenamme on hakea rakennuslupaa kesäkuun alussa tai puolivälissä. Mahtavaa päästä vihdoin eteenpäin pitkäaikaisen haaveen toteuttamisessa!

Kommentit

Tulin vastavierailulle! :)
Tuo tonttivalinta on oikein onnistunut! Minäkin olisin valinnut tuon tai sitten siinä vieressä (tyhjän tilan toisella puolella) olevan tontin. Tuo on kiva, kun taakse ja toiselle sivulle jää tyhjää tilaa.

Tsemppiä alkavaan projektiin! :)
Laura sanoi…
Samoilla linjoilla ollaan tontin valinnan suhteen :-) tuo toinen mainitsemasi tontti oli myös vaihtoehtona!
Mia sanoi…
Minäkin tulin tsekkaamaan blogisi, kohtalotovereita ollaan - hommat vasta ihanan alussa! :)
Samat sanat Suvin kanssa tontin valinnan suhteen. Onnistunut valinta.

Onnea ja jaksamista rakentamisen kanssa!
Anonyymi sanoi…
Heippa! Eksyin tänne blogiisi Valkoisen Harmajan kautta -ja mitä täältä löytyikään: lähinaapurit! Heh, meillä on nimittäin tontti tuolta samalta alueelta! :) Meillä ei ollut paljoa valinnanvaraa, kun vain kaksi tonttia oli siinä vaiheessa myymättä..

Tätä blogissasi tulen varmasti lukemaan toistekin! :) Raksaintoa!

-Hanna-
Laura sanoi…
Mia, vastavierailulla käyty, ja tulen vielä jatkossakin seuraamaan teidän projektin etenemistä.

Hanna, kiva kun löysit tiesi tänne! Tule ihmeessä moikkaamaan raksalle, sitten joskus syksyllä (toivottavasti) kun siellä pyöritään.