27.6.2014

Kaikua vastaan

Kivitalojen yleinen ongelma tuntuu olevan kaiku, ainakin jos löytyy avoin porraskuilu tai muuten enemmän huonekorkeutta. Kiinnitimme jo viime kesänä aulan seinään Konto akustiikkalevyjä vähentämään kaikua. Kyllä meillä kaikuu jonkin verran edelleen, mutta levyt helpottavat. 

Akustiikkalevyjä löytyy monesta hintaluokasta, nämä ovat edullisimmasta päästä, kuudelle levylle tuli hintaa n. 120 €. Levyjä on saatavana tilauksesta monessa eri värissä, me valitsimme rautakaupan hyllyvalikoimasta valkoiset levyt. Paperinvalkoisella seinällä levyt ovat kyllä ihan harmaat, mutta sopii minulle! Levyt ovat mielestäni jopa betonisen näköiset ja tuosta ryhmästä tuli mielestäni tosi kivan näköinen.Levyjen kiinnittämistapaa mietimme hetken aikaa. Levyt ovat kevyitä ja melko huokoista materiaalia. Huokoisuuden vuoksi levyyn ei tartu ihan mikä vain erikeepperi. Rautakaupassa levyt neuvottiin kiinnittämään esimerkiksi rakennusliimalla. Rakennusliima on kuitenkin melko tuhtia tavaraa ja jos joskus haluaisimme irrottaa levyt, olisi edessä seinän paikkaus. 

Päädyimme testaamaan kiinnittämistä tarranauhan avulla. Eli liimasimme jokaisen levyn kulmiin tarranauhan pätkät (hankittu kangaskaupasta) seinään kaksipuolisella teipillä, sitten liimasimme tarranauhasta sen jäljelle jääneen puolen rakennusliimalla kiinni huokoiseen levyyn. Viritelmämme on pysynyt seinällä vuoden verran, yksi levy putosi joskus alkuvaiheessa, mutta uudelleen kiinnityksen jälkeen sekin on pysynyt seinällä.

3 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Me asumme tosiaan Jämerässä ja kyllä, kaikuminen on ongelma. Jos pitäisi paljon mattoja, niin se auttaisi, mutta lapsiperheen keittiö/ruokailutila on laatalla niin paljon kätevämpi ;)
-Paula

Elina /Elinamaista kirjoitti...

Olipas akustiikkalevyt edulliset! Me joskus katseltiin akustiikkalevyjä musiikkiliikkeestä ja ne oli huiman hintaisia. Mistä Jyväskylän rautakaupasta levyt on?

Laura kirjoitti...

Meillä vaikuttaa tuohon kaikuun varmasti paljon tosiaan myös lattiamateriaali, meillä on koko alakerta (keittiö+olohuone) laattaa.

Akustiikkalevyt ostettiin Tourulan K-Raudasta! Itsekin katseltiin musiikkiliikkeistä ja sisustusliikkeistä ja hinta olisi helposti jopa kymmenkertaistunut!