5.5.2014

Ruokapöydässämme HAY J104

Blogini koittaa pikkuhiljaa heräillä pitkiltä talviunilta, kiva jos olet vielä mukana! Tavoitteena olisi kirjoitella kevään ja kesän aikana ainakin pihastamme ja kasvivalinnoista ja samalla dokumentoida itsellekin muistoksi pihan kehittymistä pihasta puutarhaksi, tavoitetta kerrakseen tehdä tuosta nurmikentästä puutarha!
 
Koitan saada tehtyä myös jonkin verran sisustuspostauksia, mutta kuten pian muuton jälkeen jo kirjoittelinkin täällä, ei oman kodin kuvaaminen blogiin ole tuntunut enää ihan helpolta, toisin kuin rakennusaikana. En myöskään koe olevani erityisen aikaansaava sisustaja, meillä on edelleen kahden vuoden asumisen jälkeen paljon puutteita sisutuksessa ja olen kadehtien lukenut muiden esittelyjä vasta valmistuneista kodeista, joissa sisustus on mietitty etukäteen valmiiksi ja jokaiselle huonekalulle on paikka valmiina, ehkä pari taulunaulaa joutuu lisäämään. Ja samaan hengenvetoon tässä nyt kuitenkin juttua ruokapöytämme tuoleista, jotka haluan esitellä :-)
 
Ruokapöytämme ympärille aseteltiin ensin kirpparilta löytämäni ihanat vanhat Askon tuolit ja pian pöydän ympärille löytyi lisää saman henkisiä tuoleja, vanhoista tuoleista on kerrottu täällä. En käyttänyt tuoleja kuitenkaan ammattilaisen kunnostettavana, vaan toisiin tuoleihin vaihdoin itse uudet päälliset ja liimasin pari löystynyttä liitosta, toiset tuolit kelpasivet sellaisenaan.
 
Arvaatte varmaan, että ilman asianmukaista kunnostusta tuolit alkoivat piankin nitkua ja notkua liitoksistaan. Tuoleille istuminen oli jo hieman pelottavaa, kun sai pelätä milloin liitokset antavat lopullisesti periksi ja myös vieraita piti varoitella istumaan "kevyesti" (treeniä reisille!). Vähän ennen viime joulua päädyimmekin hankkimaan ruokapöydän ympärille uudet tuolit, vanhaa designia kuitenkin!
 
Meillä istutaan nykyään HAY:n J104 -tuoleilla ja kyllä kelpaa istua! Tuoli on melko leveä, entisen neljän tuolin sijaan rinnakkain mahtuu nyt 3 tuolia, mutta tarvittaessa on pöydän ympärille näidenkin tuolien kanssa saatu 10 henkeä istumaan. Ennen ostopäätöstä en ollut koeistunut J104-tuolia, mutta nyt voin vain kehua kuinka tukeva ja mukava tuo tuoli on istua! Siinä saa myös helposti rennon asennon ja polvet voi nostaa risti-istuntaan halutessaan.
 
Vanhat tuolit majailevat edelleen vintillämme ja jos joku muu kaipaa niistä kunnostusprojektia, niin sopivasta summasta tuolit vaihtavat omistajaa.

Ei kommentteja: