19.4.2012

Portaat 3D

Saimme Caavalta porrasluonnokset viime perjantaina ja alkuviikon aikana teimme pieniä muutoksia ja nyt portaiden suunnitelmat on valmiit!

Hankaluuksia tuotti se, että portaiden kaide jatkuu yläaulassa kaiteena. Aulan kaiteen on oltava rakennusmääräysten mukaan vähintään 100 cm korkea. Portaiden kaiteena 100 cm korkea kaide taas on liian korkea käsijohteena. Minulle oli kuitenkin erittäin tärkeää, että portaiden ja aulan kaiteen yhtymäkohdassa kaiteet ovat samankorkuiset. Kaideongelma ratkaistiin lisäämällä erillinen käsijohde seinään ja nostamalla portaiden kaide 100 cm korkeaksi. Seinään kiinnitetty käsijohde myös suojaa seinäpintaa, kun portaissa kulkiessaan ottaa kiinni käsijohteesta, eikä nojaa seinään.

Käsijohde asennetaan 80 cm korkeuteen, jolloin se on myös lapsen kannalta hyvällä korkeudella.Caavalta tulee myös aulan ja alakerran välinen lasiseinämä

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Upeat ovat! Tuo lasiseinä on hieno ja tuo portaikkoon valoa.

Laura kirjoitti...

Kiitos Hanna! Valosta ei pitäisi olla tuossa kohtaa pulaa, kun myös portaiden edessä oleva seinä on käytännössä ikkunaa :-)

Alkuun mua harmitti, että tuo käsijohde jouduttiin siirtämään seinään, mutta loppujen lopuksi se on tuossa oikein hyvä, kun suojaa seinää!