11.4.2012

Koodari maalasi taloa...

...ykkösiä ja nollia! Ja jotta seinistä tulisi oikeasti hyvät vaikka tekijä ei ole maalari, sain ammattilaiselta ohjeita tasoitettujen kiviseinien maalaamiseen.

  1. Hio pahimmat rösöt ja ikkunanpielet ja ovienpielet hiekkapaperilla, karkeus 100
  2. Hio ulkokulmat (ikkunanpielet, ovenpielet) suoraan kulmaan ja lopuksi tee lyijykynäpyöristys eli hio 45 asteen kulmassa (kerran?), jotta kulma ei jää tosi tosi teräväksi, vaan tulee ihan pieni pyöristys (=lyijykynäpyöristys)
  3. Levitä pohjamaali nurkkiin ja katon- ja lattianrajaan pensselillä
  4. Telaa suuret pinnat: aloita valosta poispäin, telaa ensin ristiin ja lopuksi pystysuora veto (vedetään ensin ylös ja sitten alas), käännä tela 180 astetta ylhäällä.
  5. Jos tela alkaa hapsuttaa reunoista, leikkaa pois hapsuja, jotta ei jää viivoja telasta
  6. Pohjamaalin kuivuttua paikkaa nirhaumat ja hio tasaiseksi
  7. Pohjamaalaa paikatut kohdat uudelleen
  8. Levitä päällysmaali (2-3 kerrosta) kuten pohjamaalikin eli kohdat 3 ja 4
Telan ja pensselin voi säilyttää yön yli tiukasti suljetussa muovipussissa. Niin ja yksi ohje oli myös ostaa kunnon välineet, eikä mitään halpahallikamaa :-)

Näillä ohjeilla pitäisi koittaa maalailla ensi viikonloppuna saunan pukuhuoneen seinää, jee! Vielä kun keksisi sen värisävyn...

2 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Minä huomaan tehneeni tuon maalausosuuden (ristiin, valosta poispäin ja ylös alas) aivan väärin. Se varmasti selittää esimerkiksi alakerran pitkän käytävän seinän mielenkiintoisen heijastelun.

Laura kirjoitti...

Näköjään maalaamisessakin on omat niksinsä!