2.3.2012

Laatat 3D

Laattojen valinta on ollut meille todella vaikeaa. Mies jo kyllästyi vaihtuviin ehdokkaisiin ja antoi minulle luvan valita lattialaatan :-) lupasi vielä kehua lopputulosta! Päädyimme nyt siihen, että päärakennuksen seinälaatat tilattiin ensin ja lattialaatat tilataan hieman myöhemmin, kun näkee seinälaattoja isompana pintana oikeassa ympäristössä. Rahtikuluja tästä tulee vähän enemmän, mutta kokonaislaattakuiluista rahdit on aika pieni osa.
 
Yläkerran kylppärin seinälaattavalinnat ovat valkoinen Cubica Blanco 33,3*100 cm ja White Glossy 30*60 cm. Lattialaattavalinta on vielä vaiheessa ja saattaa kallistua vaalean laatan sijaan tummaan laattaan. Seinävessan kotelon ulkokulmat sekä ikkunanpielien ulkokulmat viimeistellään metallilistalla. Seinät saumataan epoksisauma-aineella (Kerapoxy), jotta saumat pysyisivät siisteinä myös suihkunurkkauksessa.

Yläkerran kylppäri
Keskikerroksen vessassa seinälaattavalinnat ovat samat kuin yläkerrassa. Täälläkin lattialaattavalinta on vielä vaiheessa mutta lattiaan valittaneen vaalea laatta. Samoin täällä laattasaumojen ulkokulmat tehdään metallilistalla. Laatat saumataan valkoisella "perinteisellä" sauma-aineella.

Keskikerroksen WC

Saunarakennuksella laatat ovat  Il Micron -sarjan 36DG -laattaa 30*60 koossa (paitsi saunassa 10*10 keskellä lattiaa olevan lattiakaivon vuoksi). Seinissä ja pukuhuoneen lattiassa laatta on sileällä pinnalla ja märkätiloissa lattiat ovat karhennetulla pinnalla. Ulkokulmat olisi tavoitteena tehdä jiiriin.

Kylpyhuone

Saunarakennuksen WC

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kivan yhtenäisiä valintoja! Joskus mainitsit suihkukaapista, mutta tuleeko teille sittenkin ihan normisuihku sen tilalle?

Laura kirjoitti...

Kiitos Hanna kommentista! Joo, alussa halusin kovasti suihkukaappia, mutta nyt on kuitenkin ajateltu, että tulee suihkunurkka, jossa ovet saa käännettyä seinän viereen pois edestä. Suihkunurkka tulossa kaarevilla ovilla kuvasta poiketen.

Saara kirjoitti...

Kauniita laattoja! :) Jos joskus saisin rakentaa talon, niin sinne tulisi noista kuvista ainakin nämä kaksi asiaa: suihkut kahdelle ja tuollainen iso ja pitkä peili! :)

Saila kirjoitti...

On kyllä kauniita valintoja! En kyllä ikuna osais tehä tuollasia valintoja kun pitäis ajatella että ois pitkäikäisiä ja aikaa kestäviä miellyttäviä valintoja.

Laura kirjoitti...

Vaikeita nuo valinnat onkin! Ollaan koitettu valita hillityjä ja klassisia laattoja, mutta välillä tuntuu, että mennäänkö liian "turvallisilla" valinnoilla... ehkä kuitenkin parempi tuoda väriä tekstiileillä!