8.12.2011

Liesituuletin

Kaksi vaihtoehtoa liesituulettimeksi. Kaksi ihan erilaista vaihtoehtoa. Kaksi erilaista mielipidettä. Monta kysymysmerkkiä. Monta muttaa ja ehkää.

Kattoon upotettu liesituuletin
+ lähes näkymätön (ei tule katseen eteen ikinä)
+/- ei jaa keittiötä erilliseksi tilaksi
- imuteho?
- äänenvoimakkuus?
- onko tuote pilotti vai jo pilotoitu ja toimivaksi hiottu?
- kalliimpi

Katosta laskeutuva lieriö
+ imuteho
+/- jakaa keittiötä erilliseksi tilaksi
+ halvempi
- näkymän edessä

Ehkä näistä vielä päätös tulee.

8 kommenttia:

Christa kirjoitti...

Ihan samat pohdinnat täällä. Imuteho on ainakin keittiömyyjien mukaan hyvä tuossa kattotuulettimessa, mutta tiedä sitten onko oikeasti. Se on kyllä esteettisesti paljon miellyttävämpi kuin tavallinen liesituuletin. Hinta on kyllä aika kova.

Bella kirjoitti...

Meillä liesituulettimen valinta ei ollut oikeastaan edes valinta vaan sen saneli huippuimuri katolla.. Maailman tylsintä!! Olisin halunnut perinteisemmän mallin sijaan sellaisen "pöntön"! :/ No ei tullut mutta onneksi tuli kulmikas eikä siinä ole lasia. :)

Johanna kirjoitti...

Me päädyttiin katossa olevaan tuulettimeen. Käyttökokemusta ei vielä ole, keittiön kokoaminen vasta käynnissä.

Laura kirjoitti...

Christa: Kattotuulettimeksi meille on harkittu Savon RH-95:ttä ja vaihtoehtona olisi "pömpelimalli" I-76. Imuteho on tuossa kattotuulettimessa suurempi, mutta toisaalta se on paljon kauempana liedestä. Kattomalliksi valittaisi huippuimurillinen, jolloin metelin ei pitäisi olla niin kova, mutta siitä ei ole mitään mitattua tietoa saatavissa.

Bella: Vähän myöhässä teille tämä tieto, mutta Elican Menhir -mallista "pömpeli"tuuletinta on myös huippuimurillisella versiolla. Tosin se ei ole ihan tasainen lieriö malliltaan.

Johanna: kenen valmistajan ja mikä kattotuuletin teillä on?

Johanna kirjoitti...

Meillä falmec nuvola 90, oli hinnaltaan huomattavasti edullisempi kuin savon malli.

Christa kirjoitti...

Mulle on keittiöliikkeissä sanottu, että kattoliesituuletin sopii vain keittiöön, jossa on katon alaslasku. Meille tulee keittiön katon korkeudeksi 240 ja se kuulemma on sopiva kattotuulettimelle.

Laura kirjoitti...

Kattoliesituulettimen upotettava osa "koneisto" vie noin 30-40cm korkeutta, joten, siitä syystä katossa on oltava alaslasku. Tai näin mä asian ymmärtäisin :-)

Kai kirjoitti...

Siriuksen liesituulettimia tuo Suomeen Häfele www.hafele.fi joka myös mielellään neuvoo liesituulettimen valinnassa.