4.11.2011

Tarkastelussa saunarakennus

Meille tulee erillinen saunarakennus, jossa on pienehkö pukuhuone, jota voi käyttää myös pieniin illanistujaisiin ja vierasmajoitukseen.

Saunarakennus on jo (lähes) räystäskorkeudessa, eiköhän me jouluna saunota! Siis jouluna 2012 :-)

Sauna kuvattuna talon yläkerrasta. Koitin merkata huonejakoa väreillä. WC tulee erillisenä ja siinä on ovi. Pukuhuoneen ja pesuhuoneen välillä on myös ovi.

Näkymä pukuhuoneesta metsään

Näkymä pukuhuoneesta ainoan rajanaapurin suuntaan

Näkymä pukuhuoneesta omalle takapihalle

Saunarakennuksen ulko-oven aukko saunarakennuksen sisältä kuvattuna

Pukuhuoneesta saunan suuntaan kuvattuna.

6 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Erillinen saunarakennus kuulostaa todella kivalle idealle! Varsinkin, kun tuolla pukuhuoneella on enemmänkin käyttötarkoituksia. Odotan innolla lopputulosta! Voi että, tahdon meillekin! :)

Anni kirjoitti...

Ekaa kertaa osuin paikalle, luin läpi ja tulen toistekin! Teille on tulossa ihana talo kaikenkaikkiaan :) Tony oli mukana meidänkin arkkitehtitarjouskierroksella mutta lopulta päädyttiin toiseen vaihtoehtoon.

Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Erillinen sauna oli ensimmäisissä luonnoksissa, sitten jo hetkellisesti sauna oli talon yhteydessä mutta lopulta päädyttiin kuitenkin erilliseen rakennukseen. Kustannuksia erillinen rakennus tuo lisää tarvitaan mm. oma ilmanvaihtokone tuonne saunarakennukseen. Mutta ollaan oikein tyytyväisiä ratkaisuun!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Valkoisessa Harmajassa on myös erillinen saunarakennus, kuten myös meillä.

Meillä oli projektin alusta saakka selvää se, että sauna tulee erilliseen rakennukseen ja sinne sitten majoitetaan vieraat - on oma rauha sekä meillä, että vierailla nukkua ja olla omissa oloissaan, jos sille päälle sattuu.

Meillä oli alun perin suunnitelmissa laittaa IV-kone myös saunarakennukseen, mutta päädyttiin sitten lopulta huippuimurin avulla tapahtuvaan poistoon ja ikkunoiden karmeihin asennettuihin korvausilmaventtiileihin. Jos tarvetta on, niin asennellaan joskus myöhemmin sitten ilmalämpöpumppu lisälämmitystä ja varsinkin viilennystä varten.

Otto.

Mia kirjoitti...

Teidän saunarakennuksesta tulee todella kiva. Minäkin haluaisin! Jos meidän tontti olisi yhtään isompi tuollainen tulisi meillekin. En malta odottaa että näen sen (niinkuin koko talonkin) valmiina. Mukavaa viikonloppua!

mia

Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista Otolle ja Miallekin!

Meille ei tullut mieleen, että saunarakennuksessa olisi voinut pärjätä ilman ilmanvaihtokonetta... aina oppii uutta!

Ja tosiaan erillissaunoja taidetaan tällä hetkellä tehdä yhä useammin. Asuntomessuilla niitä oli paljon, siihen vaikutti varmastikin merenrantatontit ja uintimahdollisuus suoraan saunasta!