21.8.2011

Aloituskokous pidetty ja lämmitysmuoto taas tapetilla

Perjantaina pidettiin tontillamme aloituskokous kaupungin lupainsinöörin, vastaavan työnjohtajan, pääsuunnittelijan ja minun toimesta. Tärkein asia ymmärtääkseni oli tarkistaa, että talo tulee tiehen ja naapureihin suhteutettuna oikeaan korkoon.

Lisäksi minut ohjeistettiin kokoamaan talon käyttö- ja huolto-ohjekirjaa sekä huolehtimaan nyt ainakin alkuun saamastamme pientalotyömaan valvonta ja tarkastuskirjasta. Lisäksi raksalle pitäisi hankkia esim. postilaatikko, jossa säilytetään (kansiossa) aina viimeisimmät kuvat kaikkien tarvitsijoiden saatavilla.

Tontilta napattu kuva alla. Merkitsin siihen suurpiirteisesti tontin kulmat ja lattian koron. Meidän ja takana näkyvän kaksikerroksisen vaalean talon väliin tulee vielä yksi talo.

Lähtötilanne

Lämmityksen suhteen olemme päättäneet kovan pohdinnan jälkeen yrittää maalämpökaivon poraamista. Alueella on tietojemme mukaan kallio tosi syvällä, mutta toivotaan, että meidän kohdalta se löytyy kohtuulliselta syvyydeltä. Lähellä sijaitseva koulurakennus on vastaavan työnjohtajamme mukaan rakennettu kokonaan kallion päälle. Korkeuseroa meillä ja koululla on 50 metriä, eli jospa se kallio löytyisi viimeistään sieltä.

Viikon verran vielä ja sitten...

Kaivinkoneen kuva täältä.

Vaikeaa uskoa, että vajaan vuoden päästä jo asuisimme uudessa talossa, ajatus tuntuu vielä kovin kaukaiselta.Mahtavaa, että pian saadaan jotain näkyvää aikaiseksi!

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Mahtavaa,että hommat etenee. Ehkä sitten kun se tupa rupee rakentumaan alkaa tuntumaan siltä että se uusi talo on todella tulossa. Tämä suunnitteluvaihe tuntuu niin pitkältä. Meillä on vielä pitkästi matkaa ensimmäiseen katselmukseen. Tontti on kunnallisteknisesti valmis vasta 6/2012. Tsemppiä kallion etsimiseen!! Mekin taidamme päätyä maalämpöön, lähinnä ehkä siksi,että kaikki pitävät meitä hulluina (pieneen taloon maalämpö) ja kallio on ihan pinnassa.

Laura kirjoitti...

Kiitos Kirsi kommentista! Juu vastaava lupaili, että sitten kun alkaa maatyöt, niin siitä eteenpäin tapahtuu vauhdilla... kunnes sitten vesikattovaiheen jälkeen voi taas tuntua, että mitään ei tapahdu.

Teillä on pitkä odotus edessä, mutta ehditte hyvin suunnitella!

Mia kirjoitti...

Hienoa, hommat etenevät ja kohta alkaa tapahtua vauhdilla!

PS. Kurkkaapa blogiini, siellä on sulle jotain! :)