19.3.2012

Takkauuni nyt

Muurarimme Petteri Stubb on tehnyt erittäin hyvää työtä takkauunin muurauksessa!

Tässä takka tänään, huomenna jo erinäköisenä, kun pintaan vedetään ensimmäinen tasoitekerros!Uunin luukku avautuu istuskeluportaalle ja tuosta istuskeluportaasta tulee kyllä niin mukava paikka katsella pihalle tulen hehkun lämmittäessä uunista! Uunin luukku on osittain tuolla portaan puolella, joten se ei ole maailman paras käytettävyydeltään, mutta ihan kaikkea ei voi saada. Uunin olisi voinut sijoittaa myös takkauunin päätyyn, mutta silloin uunista ei olisi näkynyt tuli istuskeluportaalle.

Takan- ja uunin luukkujen ympärille/viereen pinnoitteeksi tulee kivi/lasi/tai joku muu. Pinnan valinta on vielä harkinnassa. Pyysin tarjouksen kivi ja lasipinnoista, mutta molemmissa hinta menee tosi kalliiksi. Ehdin jo iloita, että lasipinnat olisi saanut muutamalla satasella, mutta tarkempi selvitys nosti lasin hinnan samoihin kiven kanssa. Pitää vielä miettiä pinnoitusta, ehkä myös laatta/kaakeli soveltuisi tuohon.

2 kommenttia:

Sammakkoprinssi kirjoitti...

Hyvältä näyttää jo nyt en malta odottaa miltä näyttää pinnoitettuna... Sitä odotellessa!

Laura kirjoitti...

Illalla kävin tekemässä raksalla lumitöitä ja tietty taskulampun valossa kävin kurkkimassa takkaakin. Ensimmäinen tasoitekerros oli jo laitettu ja näytti heti tosi erilaiselta! Mielenkiinnolla odotan itsekin lopputulosta!