26.8.2012

Kaunis ränni

Ränni on jo sananakin niin karu, että voisiko ränni olla kaunis? Minusta meidän pyöreät rännit on kauniit. Mutkakin on laitettu yleisimmästä poiketen. Toimii!Värinä RR23.

22.8.2012

Odotettu paketti!

Viime viikolla vihdoin saapui kauan odotettu paketti eli Magisin Paguette pöydänjalka! Oletin jotenkin jalan olevan tehty yhdestä osasta ja vähän jännitti, että mitä paketista paljastuu, kun jalka olikin pakattu 100*30*600cm laatikkoon eli sen oli oltava palasina. Tänään vein koko paketin puusepälle ja kokosimme jalan yhdessä. Jalka oli tosi tukevan ja hyvän oloinen, turhaan jännitin!

Paras osa on vielä tulossa: puusepppä Seppo lupasi, että saamme valmiin pöydän jo ensi viikolla! Jee!


17.8.2012

Aarre

Löysin Tori.fi:stä tälläiset aarteet:Aarteeni kaipaa kovasti verhoilua, kangas on melko huonossa kunnossa eikä värikään miellytä. Tykkään kovasti; on sirot ja myös oikein hyvät istua. Sohvaa ajattelin yläaulaan lukupaikaksi ja nojatuolien tarkempi sijoituspaikka on vielä harkinnassa. Nyt vaan pitäisi miettiä verhoilun väri... tumma turkoosi houkuttaisi, mutta saattaisko siihen kyllästyä?

Jos joku tietää tarkemmin, millä vuosikymmenenä nämä on tehty, niin kertokaa! Myyjä veikkasi 70-lukua, mut itse epäilisin vähän vanhemmiksi?

Seinät on todellisuudessa valkoiset (Paperi-sävy), aamunvalo ja kännykkäkamera saavat ne näyttämään vaaleansinisiltä.

11.8.2012

TH Minimal White

Meillä on reilut 100 neliötä laatoitettu TH Minimal White-laatalla (30*60cm). Laatassa on niin paljon laatuvirheitä, että en voi kovinkaan lämpimästi suositella kyseistä laattaa. Jo aiemmin kirjoittelinkin siitä, kuinka laatoissa on huomattavaa värieroa. Lattiaa puhtaaksi pestessäni huomasin myös kahdessa laatassa virheen lasituksessa. Toinen virhe on pieni, se näkyy vain kun valo tulee tietystä suunnasta, mutta toinen virhe on "törkeä", jos niin voi sanoa.

Värivirheelliset laatat on onneksi sellaisessa kohdassa, että jäävät suurimmaksi osaksi kalusteiden tai maton alle. Nuo lasitusvirheet kuitenkin ovat sellaisissa kohdissa, että eivät jää maton tms. alle.

Värivirhe

"Naarmut" lasituksessa

Törkeä virhe lasituksessa

Reklamoin virheistä ja erityisesti pyysin toimenpiteitä, jotta jatkossa tämän sarjan laatoissa ei olisi vastaavia virheitä. Ensimmäinen saamani vastaus oli selostus siitä, kuinka monta prosenttia laatoista saa olla viallisia standardin mukaan. No, toki se riittää, että standardi täytetään, mutta tämä laatta ei todellakaan ole täyttänyt sitä mielikuvaa, joka minulla on yrityksestä, josta laatat on ostettu. Ja oletin myös kyseisen yrityksen tarjoavan laadukkaita laattoja, ei standardin juuri ja juuri täyttäviä laattoja. Muihin laattoihin, joita olemme samaisesta yrityksestä ostaneet, olemme olleet tyytyväisiä ja niissä emme ole todenneet minkäänlaisia virheitä, senpä vuoksi olenkin kokenut tämän laatan laadun poikkeavan heikoksi.

Nähtäväksi jää, jaksammeko vaihtaa virheelliset laatat, voin sanoa, että rakennuspöly sisätiloissa uutukaisessa kodissa ei houkuta.

10.8.2012

Kuulumisia kotoa

Blogissa on ollut hiljaista, mutta ei bloggaamista ole tarkoitus kokonaan lopettaa. Tahti vaan on hidastunut. Ja toisaalta omaa kotia ei enää niin mielellään esittele kuin raksaa aikanaan. Koti on kuitenkin oma rauhoittumis- ja rentoutumispaikka.

Tulossa on kuitenkin kirjoitus ainakin kattoliesituulettimesta, sen käyttökokemuksista olen saanut useampiakin kyselyitä, Zebrano-rullakaihtimista sekä postaus "näin tekisin uudestaankin ja tätä muuttaisin". Myös TH Minimal-laatasta olisi vähän ei-niin kehuttavaa sanottavaa (grr!) Kun vaan löytyis kameran laturi ja sais ladattua akun ja räpsäistyä kuvia valoisan aikaan!

Sisustaminen on vielä ihan vaiheessa, saimme kuitenkin n. 2 kk odottelun jälkeen toisenkin Heen baarijakkaran ja Italiasta tilattu Baguette pöydänjalkakin on lähtenyt tällä viikolla Ruotsista ja pitäisi olla meillä alkuviikosta. Eihän sitä olla odotettukaan kuin toukokuusta :-)

Tässä jotain herkkua silmillekin, eli tytön huoneen vaaleanpunainen seinä tarroineen.