26.4.2012

Tasaisia tunnelmia

Tasoitemiehet saivat työnsä eilen tehtyä ja todella hyvää työtä tekivätkin!

Maalarin edellinen työmaa on venynyt ja hän tulee meille vasta ensi viikolla. Ehtiihän sitä vielä, mutta pian pitäisi saada ala- ja keskikerroksessa maalaukset vauhtiin, jotta päästään laatoittamaan ennen kalustetoimitusta ja porrasasennusta. Viikonloppuna mennään itse maalaamaan pohjia alakertaan. (Ja mua niin houkuttais päästä maalaamaan lapsen huoneen vaaleanpunainen seinä.)

Laattakuorma saapui ja urakoitsija haki myös pari lisälaatikkoa perusvalkoista laattaa. Niin ja saunalla on nyt kaikki laattahommat tehty!


25.4.2012

Muuttolaskuri

Tein tuohon sivupalkkiin laskurin, joka laskee aikaa siihen, kun nykyinen kotimme on viimeistään oltava tyhjillään uutta asukasta varten! 65 päivää jäljellä!

Laskuriin käytin ilmaista palvelua www.timeanddate.com, jossa saa itse määritellä haluamansa ajankohdan jota kohti laskuri laskee. Myös laskurin ulkoasun saa määritellä itse.

Laskuri lisätään omaan blogiin lisäämällä blogiin ylläpitopuolella gadget "HTML/JavaScript" ja kopioimalla Timeanddatesta saatu HTML-koodi tuohon gadgettiin.

24.4.2012

Khh:n ovi

Kodinhoitohuoneen ovi ei ehtinyt varsinaiseen ovitoimitukseen, vaan tuli viikon verran myöhemmin. Korvauksena viivästyksestä saimme myös tähän oveen putkituksen sähkölukkoa varten, vaikka alkujaan se ei kuulunut kauppaan. Ovi asennettiin heti paikoilleen, jotta tasoitemiehet pääsivät tasoittamaan myös oviaukon reunat. Kuva on otettu viikko sitten ja huimasti nuo lumikasat on jo tuosta sulaneet! Ovi on Kaskipuun Dione.


23.4.2012

Seinä WC:t koteloitu

Saunarakennuksen ja yläkerran seinävessojen kotelot on laatoitusta vaille valmiit. Koteloiden alareunaan jätetään ihan muutaman millin rako, jotta vesivahinkotapauksessa vesi valuisi kotelosta ulos mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikä vasta sitten kun kotelo on painikkeisiin saakka täynnä vettä.

Tässä vielä ilman vesieristettä

WC-pytyiksi meille on tulossa kaikkiin vessoihin IDO:n Keramag.


22.4.2012

Ajankohtaista

Lauantai vietettiin maalaten yläkerran pohjamaaleja ja mies vielä jatkoi sunnuntainkin. Maalaaminen on ollut mukavaa puuhaa. Ärsyttävää on ainoastaan ikkunapokien suojaaminen.

Tasoitemiehet lupasivat, että heidän työnsä on tiistaina tehty. Viiloksen tasoittajat ovat tehneet erinomaista työtä ja voin suositella lämpimästi! Pyydettiin heiltä tarjous myös ulkopuolen rappauksesta, se tosin tehdään vasta 2013, jotta rakenteet ovat varmasti kuivat.

Keskiviikkona tai torstaina meille tuleekin maalari maalaamaan sisäseiniä ja siihen mennessä pitäisi valita seinien värit! Vaalenapunaista tytölle, se on jo ainakin päätetty :-)

Maanantaina tulee laattakuorma, mutta laatoittamaan päästään vasta, kun seinät on maalattu. Työjärjestys päätettiin näin päin, jotta lattioita ei tarvitse suojata ja jotta seinät saadaan maalattua mahdollisimman alas saakka, kun tavoitteena olisi jättää jalkalistat pois (laattalattioiden osalta, parketin kohdalla jalkalistat laitetaan).

Porrastoimitusta siirrettiin viikolla tai parilla eteenpäin toiveestamme, eli portaiden asennus on viikolla 21 tai 22.

Piha on vielä toivottomassa kunnossa ja sellaisena varmaan pysyykin jonkin aikaa. Jospa sitä vähän saisi siivottua lumen alta paljastuvista roskista...

Takkauuni astetta valmiimpana

Takkauuni on saanut tasoitetta pintaansa ja näytää taas hieman valmiimmalta. Vielä viimeinen tasoitekerros taitaa uupua mutta sen jälkeen päästään maalaushommiin takkauuninkin osalta. Maalauksen jälkeen syvennyksiin kiinnitetään tummanharmaat laatat. Sitten vielä luukut paikoilleen ja takkauuni olisi sitä myöten valmis!

Piippukin saatiin asennettua ja sain ohjeistuksen, että peltiä on pidettävä koko ajan nyt rakennusaikana auki, niin edesauttaa rakenteiden kuivumista kovastikin.

Kuvissa piipun pelti osoittaa väärään suuntaan, se käännettiin takan puolelle kulkemaan lyhyen sivun suuntaisesti.19.4.2012

Portaat 3D

Saimme Caavalta porrasluonnokset viime perjantaina ja alkuviikon aikana teimme pieniä muutoksia ja nyt portaiden suunnitelmat on valmiit!

Hankaluuksia tuotti se, että portaiden kaide jatkuu yläaulassa kaiteena. Aulan kaiteen on oltava rakennusmääräysten mukaan vähintään 100 cm korkea. Portaiden kaiteena 100 cm korkea kaide taas on liian korkea käsijohteena. Minulle oli kuitenkin erittäin tärkeää, että portaiden ja aulan kaiteen yhtymäkohdassa kaiteet ovat samankorkuiset. Kaideongelma ratkaistiin lisäämällä erillinen käsijohde seinään ja nostamalla portaiden kaide 100 cm korkeaksi. Seinään kiinnitetty käsijohde myös suojaa seinäpintaa, kun portaissa kulkiessaan ottaa kiinni käsijohteesta, eikä nojaa seinään.

Käsijohde asennetaan 80 cm korkeuteen, jolloin se on myös lapsen kannalta hyvällä korkeudella.Caavalta tulee myös aulan ja alakerran välinen lasiseinämä

Kattoikkuna

Ei tullut eilen vielä piippua, vaan tuli kattoikkuna.


Mutta tänään uusi yritys!

18.4.2012

Piippu!

Tänään meille asennetaan piippu! Jei! Takan luukkuja ei vielä tänään ehditä asentaa, kun takan tasoitus on kesken ja luukut asennetaan vasta sen jälkeen. Takka tasoitetaan meillä samalla kertaa kuin seinätkin, eli pinnasta tulee hyvin sileä. Tasoitettu pinta maalataan täyshimmeällä Lujalla vaaleaksi ja osittain laatoitetaan.

Tasoitustyöt on yläkerran osalta täysin valmiit ja siellä päästään maalailemaan iltaisin. Myös tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus maalata.

Niin ja täällä on satanut nyt pari päivää märkää lunta... mulle ainakin jo riittäis!

17.4.2012

RR vs. RAL

Meidän ulko-oven värikoodi on RR23 eli tummanharmaa. Autotallinoven värikoodi on RAL7016, joka oli autotallinoven vakiosävyistä lähinnä ulko-ovien väriä. Lupailin jo joskus aiemmin laittaa kuvia, kun nämä ovet on asennettuna, jotta pääsee vertaamaan RR23 vs. RAL7016. RAL-värikartasta RAL7024 olisi ilmeisesti juuri RR23:a vastaava.

Tässä muutama kuva ovista asennettuna lähelle toisiaan. Kuvassa autotallin ovi on todella pölyinen ja putsasin siitä tuon pienen alueen.

Ulko-ovi on "syvemmällä" kuin autotallin ovi

Ihan vierekkäin en laittaisi näitä kahta eri sävyä, on niissä kuitenkin sen verran eroa. Meillä ovet ovat kuitenkin suht etäällä toisistaan ja tuohon puutolppien väliin tulee vielä puusäleikkö, joka entisestään erottaa ovia toisistaan. Minusta meillä yhdistelmä toimii, vaikka sävyt ovat hieman erilaiset, olen siis tyytyväinen, että ei maksettu autotallinoven erikoisväristä.

16.4.2012

Maalauskoulu, osa 2

Viikonlopun maalaustyön jäljen perusteella saimme vielä uusia ohjeita... jälki ei tainnut olla ihan ammattitasoista :-)
 • Pohjamaalauksen jälkeen käy seinät läpi valon kanssa ja paikkaa jurmut, hio ja maalaa paikatut kohdat uudelleen pohjamaalilla (se uusi maalikerros ei sitten taidakaan peittää niitä pieniäkään jurmuja...)
 • Vedä tetramassa (?) kaikkiin sisänurkkiin (pölyttömään pintaan)
 • Maalaa myös tetramassan päälle (lopullisella värimaalilla), muuten massaan tarttuu kaikki pöly ja lika ja näyttää parin vuoden päästä hirveälle
Näillä ohjeilla makuuhuoneiden kimppuun!

Niin ja hain vielä sellaisen 10 cm leveän telan, jolla saa toivottavasti telattua ikkunasmyygit. Nyt maalasimme smyygit pensselillä ja siitä jäi ikävät pensselijäljet vaikka kuinka tasaisesti koitti vetää. Työvälineistä on käytössä myös rajaaja ja se osoittautui yllättävänkin hyväksi.

Tikkurilalta on muuten tullut maaliuutuus Luja himmeä. Sen kulutuksenkeston pitäisi olla himmeäksi maaliksi poikkeuksellisen hyvä, sitä olisi ajatuksena laittaa ainakin aulaan, jossa portaat menevät ihan seinän vieressä.

Baarijakkara

Keittiön saarekkeen yhteyteen tarvitaan pari baarijakkaraa.

Witren Mia 88 e (alv 0%)

 Hayn Hee 174 e


BoConceptin Vig 129 e


Calligarisin Mood hinta?

Moodin hinta taitaa olla tuolla nostomekanismilla turhan paljon mutta sitä on saatavana myös taivutetuilla metallijaloilla, jolloin hinta on varmaan siedettävämpi.

Aivan unelmatuoli olisi tämä:

Ludwig Mies van der Rohe Four Seasons Barstoo

Tuon esteenä on vain muutama tuhat (!) juttua...

Edit: Mulle on noussut näistä jo yksi suosikiksi, pitäisi vaan päästä jossain koeistumaan!

15.4.2012

Oluohuone

Olohuoneeseen olisi tilattava piakkoin ainakin sohva ja mieluusti pari nojatuoliakin. Meille ei taida tulla kulmasohvaa, vaan yksi suora sohva ja kaksi keveähköä nojatuolia. 

Esimerkiksi Woodnotesin K-tuolit:


Sohva voisi olla esimerkiksi Interfacen Nana:


Tai saman valmistajan Sand:


Sohvan suhteen ehdoton vaatimus on ali-imuroitavuus (hih), eli jalkojen on oltava sen verran korkeat, että imurin suulake mahtuu alle. Toinen ainakin lähes ehdoton vaatimus on päällisten irrotettavuus ja vesipesumahdollisuus. Myös nojatuolien osalta päälliset olisi kiva olla irotettavissa.

Ja toki kaikken tärkeintä on se, että sohva ja tuolit tuntuvat hyvältä istua!

Meillä on nykykodissa kolme Muuramen IsoKolmosta TV-tasona ja ne tulevat myös uuden kodin olohuoneeseen. Nykyisellään ne ovat lattiasokkelilla, mutta haluaisin niihin korkeammat jalat, jotta imurilla pääsisi niidenkin alle. Myös matto on hankintalistalla, mutta sitä ehtii katsella ajan kanssa.

Kuvat valmistajien.

Pink! I want everything to be pink!

Teknos T1113

Ehkäpä tämä vaaleanpunainen lapsen huoneen yhdelle seinälle Paperin seuraksi?

14.4.2012

2,5 kk muuttoon

Nykykoti on myyty ja vapautuminen on viimeistään 29.6. Siihen mennessä pitäisi saada uusi koti muuttokuntoon, toisaalta aika tuntuu pitkältä, mutta nopeasti nämä viikot (ja erityisesti viikonloput) hurahtaa.

Viiloksen tasoitemiehet ovat tasoittaneet yläkerran seinät ja katot ja ensi viikon aikana (alussa, toivottavasti) yläkerta valmistuu. Sitten tasoitemiehet siirtyvät keski- ja alakertaan ja me tartumme maalitelaan ja maalaamme ainakin makuuhuoneet ja ullakon. Ihanaa, kun iltaisinkin on jo valoisaa ja maalaushommiin voi lähteä vielä työpäivän jälkeen! Katsotaan, millaista jälkeä saamme aikaiseksi ja uskallammeko maalata itse myös korkean aulatilan ja keittiön ja olohuoneen.

Enää kuukausi kalustetoimitukseen ja tuntuu hurjalta, että miten seinät ehditään maalata ja lattiat laatoittaa ennen kalusteiden saapumista! Kirvestyön Juha kyllä lupaili, että lattiasta saataisiin laatoitettua ainakin se osa, mikän on kalusteasennuksen kannalta pakko. Ja yläkerrassa on oltava parketin paikoillaan ennen liukuovikaapiston asennusta.

Ajatuksenamme on hankkia vain ihan pakollisimmat huonekalut heti uuteen kotiin ja täydentää sisustusta hiljalleen. Pakollisella hankintalistalla olisi ainakin sohva ja ruokapöytä, myös baarijakkarat saarekkeen yhteyteen olisi kiva olla heti. Muita kalusteita ehditään hankkia muuton jälkeenkin, jos sopivia ei osu kohdalle ennen muuttoa. Uusi koti tulee olemaan alkuun aika tyhjä, mutta mieluummin hankimme kalusteita ja sisustustuotteita harkiten. Kalustekaupoille pitäisi kuitenkin lähteä jo ihan pian, toimitusajat kun voi olla parikin kuukautta!

Pukuhuoneen seinä

Pukuhuoneen seinän väri pitäisi päättää pian (= tänään). Mallailin tummaa ja vaaleaa seinää GIMPillä. Sohvan lainasin Roltradelta, meidän vanha sohva tullaan todennäköisesti sijoittamaan pukuhuoneeseen.Yksi ajatus oli maalata koko pukuhuone vaaleaksi ja sitten myöhemmin saa parilla maalikerroksella seinän helposti tummaksi. Tumman seinän päälle taas joutuisi maalaamaan varmasti aika monta kerrosta vaaleaa, ennen kuin peittäisi tumman kokonaan.

Tumma vai vaalea?

13.4.2012

Pukuhuone

Saunarakennuksella pukuhuoneen laatoitus on lähes valmis. Laatat loppuivat keske ja täydennystä joudutaan hetki odottelemaan. Kylppärin ja saunan seinät ja lattiat on saumattu.Pukuhuoneeseen harkitaan tummahkoa tehosteseinää, tai sitten ollaan tylsiä ja laitetaan valkoista, jonka päälle saa myöhemmin helposti tummempaa.12.4.2012

Se Valkoinen valittu!

Meidän valkoinen on Tikkurilan Paperi!


Ainakin meidän makuuhuoneeseen tulee yksi tehosteseinä, mallailin lastuja seinään.


Lapsi haluaa oman huoneensa seinään vaalenapunaista.


Kuvat on valitettavan hämäriä...

11.4.2012

Koodari maalasi taloa...

...ykkösiä ja nollia! Ja jotta seinistä tulisi oikeasti hyvät vaikka tekijä ei ole maalari, sain ammattilaiselta ohjeita tasoitettujen kiviseinien maalaamiseen.

 1. Hio pahimmat rösöt ja ikkunanpielet ja ovienpielet hiekkapaperilla, karkeus 100
 2. Hio ulkokulmat (ikkunanpielet, ovenpielet) suoraan kulmaan ja lopuksi tee lyijykynäpyöristys eli hio 45 asteen kulmassa (kerran?), jotta kulma ei jää tosi tosi teräväksi, vaan tulee ihan pieni pyöristys (=lyijykynäpyöristys)
 3. Levitä pohjamaali nurkkiin ja katon- ja lattianrajaan pensselillä
 4. Telaa suuret pinnat: aloita valosta poispäin, telaa ensin ristiin ja lopuksi pystysuora veto (vedetään ensin ylös ja sitten alas), käännä tela 180 astetta ylhäällä.
 5. Jos tela alkaa hapsuttaa reunoista, leikkaa pois hapsuja, jotta ei jää viivoja telasta
 6. Pohjamaalin kuivuttua paikkaa nirhaumat ja hio tasaiseksi
 7. Pohjamaalaa paikatut kohdat uudelleen
 8. Levitä päällysmaali (2-3 kerrosta) kuten pohjamaalikin eli kohdat 3 ja 4
Telan ja pensselin voi säilyttää yön yli tiukasti suljetussa muovipussissa. Niin ja yksi ohje oli myös ostaa kunnon välineet, eikä mitään halpahallikamaa :-)

Näillä ohjeilla pitäisi koittaa maalailla ensi viikonloppuna saunan pukuhuoneen seinää, jee! Vielä kun keksisi sen värisävyn...

10.4.2012

Se valkoinen

Se valkoinen voisi olla...

Kalkki

Paperi

Lumikko

Talvi
Lumikkoa meille vinkattiin Osmankäämistä, kiitos Otto!

Kodinkoneet

Tilasimme messuilta kodinkoneet tulevaan keittiöön ja kodinhoitohuoneeseenkin. Pakastinta meille ei tule keittiöön, vaan se sijoitetaan kodinhoitohuoneen puolelle. Aluksi keittiön kaikki koneet olivat Mieleä, mutta messutarjouksien perässä päädyimme vaihtamaan ne AEG:hen.

Integroitu jää- viileäkaappi: AEG SKD71800FO


Kalusteuuni: AEG BP7004021M
Uunissa on pyrolyysipuhdistus, eli uuni kuumenee puhdistuksen aikana 500 asteiseksi ja rasva ja likaa palaa ja uunin jäähdyttyä uuni vain pyyhkäistään puhtaaksi. (Uskon, kun näen..)Keittotaso: AEG HK653320XB
Keittotaso, jossa toisessa reunassa rajaton keittoalue, kaupantekijäisiksi tingimme rajattomalle keittoalueelle sopivan grilliparilan ja pyöreälle alueelle sopivan WOK-pannun. Keittotasossa on hipaisukytkimet, jotka jakoivat meillä mielipiteet puolesta ja vastaan, katsotaan miten mielipiteet muuttuu kun pääsee oikeasti käyttämään. Astianpesukone: Miele G5570SCVi
Astianpesukoneessa merkkivaihtoehtoja ei oikeastaan ollut. Mielen aterintaso houkutteli hyvien kokemusten lisäksi.

 

9.4.2012

Väriä elämään!

Pääsiäispyhinä maalasimme autotallin seinät vaaleanharmaalla joka taittaa siniseen. Ihan OK väri, kun valinta tapautui rautakaupassa siten, että kerroimme myyjälle haluavamme vaaleanharmaan sävyn ja myyjä nappasi telineestä kaksi ehdokasta, joista toisen valitsimme. Muiden seinäsävyjen valinta ei varmasti tule olemaan näin näppärää.

Kun seiniä on nyt tasoitettu ja ne ovat muuttuneet harmaasta valkoiseen, olen tykästynyt vaaleuteen ja nyt pitäisikin löytää juuri oikea valkoinen sävy. Joitain seiniä maalataan muuillakin väreillä, mutta korkean aulatilan haluaisin valkoiseksi. Pakko varmastikin valita muutama hyvä ehdokas ja tehdä koemaalaukset oikeassa ympäristössä. Paperi tai Kalkki voisivat olla sävykartan perusteella ehdokkaita...

8.4.2012

Takkauuni tänään

Takkauunin efektipinnoitteeksi löytyi lasimaisesti kiiltävä laatta, jossa on vaakaraidoitus! Tykätään! Kuvassa myös meille tuleva lattialaatta.


Tummaa laattaa tulee luukkujen molemmin puolin ja muilta osin takan pinta hierretään vaaleaksi.

Piipun asennus on sovittu viikolle 16 ja silloin takkaa olisi tarkoitus edistää muutenkin, jos seinien tasoitetyöt eivät mene liian pahasti päällekäin takan kanssa.

7.4.2012

Arkieteisen säilytysratkaisu

Pääsiäislomalla on aikaa suunnitella uutta kotia. Arkieteiseen laitetaan Sovellan (tai vastaavaa) hyllyjärjestelmä, jotta vaatteet ja kengät on heti näkyvillä. Tarkoituksena olisi säilyttää arkieteisessä myös keskuspölynimurin letkua ja sen ajattelin piilottaa liukuoven taakse.

Sovellan suunnitteluohjelmalla piirsin säilytyskalusteet näin:


Tuossa hyllyjärjestelmän vasemmalla puolella on kurasyöppö, joka on erotettu 120 cm korkealla seinäkkeellä. Hyllyjen ja vaatetangon paikat voivat käytännössä olla toisinkin päin. Tuon kuvan päälle rakentelin oman suunnitelmani ja se näyttää tältä (kuvassa animaatio, joka näkyy isona paremmin):


Liukuovikaapin syvyyden ei tarvitse olla kuin juuri sen verran, että imurin romppeet mahtuvat oven taakse piiloon. Kun liukuoven ottaa vielä peilillä, ei arkieteisessä tarvita erillistä peiliä. Tälläinen on suunnitelma nyt, katsotaan pääseekö käytännön toteutukseen.

6.4.2012

Liukuovikaapisto

Vielä viime metreillä tehtiin muutos meidän makkarin liukuovikaapiston oviin, kiitos Domuksen Piialle pitkästä pinnasta. Alkujaan ovet olivat tulossa ilman jakolistoja siten, että kaksi ovea on kokonaan peiliä ja kaksi valkoiseksi taustamaalattua lasia.

Eli näin:


Viimeisenä mahdollisena päivänä kävin vielä Domuksella piipahtamassa ja päädyin vaihtamaan liukuovikaapit jakolistallisiksi siten, että keskellä on peili ja ylä- ja alareunoissa valkoiset lasit.


Kaapiston korkeus on meillä 2,6 m ja aloin miettiä, että täyskorkeat ovet ovat turhan pitkulaiset. Ja kun peiliä on joka ovessa, ikkunan maisema heijastuu kivasti koko ikkunan leveydeltä.

Tasoitus etenee